VS Code launch.json dosyası nedir?

Meliodas_sama

Decapat
Daha fazla  
MacBook Pro 16 kullanıyorum. Şu an C dili öğreniyorum, daha sonra C# öğreneceğim. Bazen kodu derlerken launch.json dosyası vs bulunamadı gibi hatalar alıyorum. Bu dosya nedir? Ne işe yarar, ne tarz komutlar verebilirim? Komutların doğru çalışmasını nasıl sağlayabilirim? Doğru komutları nereden bulabilirim? Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Debug yani hata ayıklama için kullanılan VS Code dosyasıdır, derleme sırasında hata ayıklaması için kullanılır, bunu missing dediğinde ya kodunda hata verdir ya da program derleme sırasında hata buluyordur.

Debug yani hata ayıklama için kullanılan VS Code dosyasıdır, derleme sırasında hata ayıklaması için kullanılır, bunu missing dediğinde ya kodunda hata verdir ya da program derleme sırasında hata buluyordur.
Nasıl oluşturulacağını da sormuşsun, Run And Debug yaptığın sırada orada bir yazı çıkar oluştur diye, kendi bilgisayarımda değilim ama bulduğum bir görselde burada.
1694864143113.png

Create a launch.json file diyerek oluşturabilirsin.

Nasıl oluşturulacağını da sormuşsun, Run And Debug yaptığın sırada orada bir yazı çıkar oluştur diye, kendi bilgisayarımda değilim ama bulduğum bir görselde burada. Eki Görüntüle 1945743
Create a launch.json file diyerek oluşturabilirsin.
{
// See Tasks in Visual Studio Code
// for the documentation about the tasks.json format
"version": "2.0.0",
"tasks": [
{
"type": "shell",
"label": "C/C++: clang++ build active file",
"command": "/usr/bin/clang++",
"args": [
"-std=c++17",
"-stdlib=libc++",
"-g",
"${file}",
"-o",
"${fileDirname}/${fileBasenameNoExtension}"
],
"options": {
"cwd": "${workspaceFolder}"
},
"problemMatcher": ["$gcc"],
"group": {
"kind": "build",
"isDefault": true
},
"detail": "Task generated by Debugger."
}
]
}
Bu kodu oraya yapıştırdığımda hata alıyorum. Bir dosya adı giriniz diye nereye nasıl giricem?

{
// Use IntelliSense to learn about possible attributes.
// Hover to view descriptions of existing attributes.
// For more information, visit: Debugging in Visual Studio Code
"version": "0.2.0",
"configurations": [
{
"name": "C/C++: clang++ build and debug active file",
"type": "cppdbg",
"request": "launch",
"program": "${fileDirname}/${fileBasenameNoExtension}",
"args": [],
"stopAtEntry": true,
"cwd": "${workspaceFolder}",
"environment": [],
"externalConsole": false,
"MIMode": "lldb",
"preLaunchTask": "C/C++: clang++ build active file"
}
]
}
Birde bunu ekliyorum. Hata alıyorum ama. Clangı derleyici olarak nasıl kullanabilirim?

Sonra node js ile oluşturuyorum oda JavaScript debuggerı oluşturuyor baya kafam karıştı. Bu c/c++ kendi derleyicisi yok mu ? Çünkü launch.json vs kafam karıştı baya

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı