Merhaba.
VS Code editöründe web sitesi tasarlamaya çalışıyorum. Uzun süredir bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Fakat bugün VS Code Preview'inde şöyle bir hata ile karşılaştım:
Sayfaya resim eklemeye çalışıyorum. Chrome ya da MS Edge tarayıcılarında sorunsuz görüntülenen resimler, VS Code'un önizlemesinde gözükmüyor. Bunun yerine bir hata varmış gibi küçük bir hata ikonu veriyor.
ChatGPT ile 1 saatten uzunca bir süre bu konu hakkında tartıştık. Verdiği çözümleri uyguladım. Ancak işe yaramadı. Daha önce bu sorunu yaşayıp da çözebilen varsa yardımcı olsa çok sevinirim.
Basit bir HTML kodunu da ekte gönderiyorum.
Merhaba.
VS Code editöründe web sitesi tasarlamaya çalışıyorum. Uzun süredir bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Fakat bugün VS Code Preview'inde şöyle bir hata ile karşılaştım:
Sayfaya resim eklemeye çalışıyorum. Chrome ya da MS Edge tarayıcılarında sorunsuz görüntülenen resimler, VS Code'un önizlemesinde gözükmüyor. Bunun yerine bir hata varmış gibi küçük bir hata ikonu veriyor.
ChatGPT ile 1 saatten uzunca bir süre bu konu hakkında tartıştık. Verdiği çözümleri uyguladım. Ancak işe yaramadı. Daha önce bu sorunu yaşayıp da çözebilen varsa yardımcı olsa çok sevinirim.
Basit bir HTML kodunu da ekte gönderiyorum.
Dosyaları preview etmeye çalışırken belki permission denied durumu oluyor olabilir. Projeyi geliştirdiğiniz dizinde mi fotoğraflar? O bahsettiğiniz ikon dosya bulunamadığında ortaya çıkar.
Extension for Visual Studio Code - Provides ability to preview HTML documents.
marketplace.visualstudio.com
Ben denediğimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Resimlerin konumunu yanlış yazmış olabilirsiniz diyeceğim de tarayıcılarda düzgün çalıştığını belirtiyorsunuz.
Dosyaları Preview etmeye çalışırken belki permission denied durumu oluyor olabilir. Projeyi geliştirdiğiniz dizinde mi fotoğraflar? O bahsettiğiniz ikon dosya bulunamadığında ortaya çıkar.
Evet. Fotoğraflar projeyi geliştirdiğim dizinde. Şöyle bir hata alıyorum.
"Some content has been disabled in this document"
Preview'de hata veriyor. (ekran fotosu ekte) ama "open with live server" yaptığımda hata vermiyor. (ekran fotosu ekte)
Extension for Visual Studio Code - Provides ability to preview HTML documents.
marketplace.visualstudio.com
Ben denediğimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Resimlerin konumunu yanlış yazmış olabilirsiniz diyeceğim de tarayıcılarda düzgün çalıştığını belirtiyorsunuz.
Evet doğrudur. Bahsettiğin eklentiyi kullanıyorum. Ne var ki preview çalışmadığında direkt önerdiğiniz eklentiyi kullanmaya başladım zaten. Öneri için teşekkürler. Ama bence preview çok daha hızlı oluyor.
Evet, doğrudur. Bahsettiğin eklentiyi kullanıyorum. Ne var ki preview çalışmadığında direkt önerdiğiniz eklentiyi kullanmaya başladım zaten. Öneri için teşekkürler ama bence preview çok daha hızlı oluyor.
Rica ederim. Anlayabiliyorum. Live Server'ı kullanırken ekranın sol tarafına VS Code'u ve sağ tarafına tarayıcıyı koyabilirsiniz -veya tam tersi-, benzer bir görüntü oluşacaktır.
İlginçtir ki ben yaşadığınız sorunu üretemedim. Üç noktalı menüden "Change Preview Security Settings"e basıp ardından kendinize uygun seçeneği seçebilir misiniz?
Tahminimce "Strict"in hemen altındaki seçenek yeterli olacaktır.
Extension for Visual Studio Code - Use the Microsoft Edge Tools from within VS Code to see your site's runtime HTML structure, alter its layout, fix styling issues as well as see your site's network requests.
Rica ederim. Anlayabiliyorum. Live Server'ı kullanırken ekranın sol tarafına VS Code'u ve sağ tarafına tarayıcıyı koyabilirsiniz -veya tam tersi-, benzer bir görüntü oluşacaktır.
İlginçtir ki ben yaşadığınız sorunu üretemedim. Üç noktalı menüden "Change Preview Security Settings"e basıp ardından kendinize uygun seçeneği seçebilir misiniz?
'Strict'in hemen altındaki, hatta onun altındakini, onun da altındaki tüm seçenekleri seçip VS Code'u yeniden başlattım. Maalesef değişen bir şey olmadı.
Extension for Visual Studio Code - Use the Microsoft Edge Tools from within VS Code to see your site's runtime HTML structure, alter its layout, fix styling issues as well as see your site's network requests.