C# VS Code'da yazılan kod nasıl çalıştırılır?

alisami_0

Centipat
Daha fazla  
VS Code da C# yazdığım kodu çalıştıramıyorum. Bundan önce bir C# öğrenme videosunda nasıl olacağını söylemişti biri fakat o yöntemde artık çalışmıyorum. Yardım edin.

VS Code da C# yazdığım kodu çalıştıramıyorum. Bundan önce bir C# öğrenme videosunda nasıl olacağını söylemişti biri fakat o yöntemde artık çalışmıyorum. Yardım edin.
Normalde f12 tuşu çalıştırır ama üst menüde run butonu ile de calistirabilirsin. Bunlar olmuyorsa ayarlarında bir sorun yaratmisindir. Ve calismiyorsa bir tepki veriyor mu? Hata olur veya herhangi bir uyarı olur

Normalde f12 tuşu çalıştırır ama üst menüde run butonu ile de calistirabilirsin. Bunlar olmuyorsa ayarlarında bir sorun yaratmisindir. Ve calismiyorsa bir tepki veriyor mu? Hata olur veya herhangi bir uyarı olur
böyle birşey geliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 46
Bilgisayarda dotnet vardır herhalde. Senin sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama normalde vsc ile dotnet ile uğraşırken terminalden istediğin konuma gelir dotnet ile yeni bir proje oluşturursun ki dotnet gerekli dosyaları vs. ayarlasın sonra gidip onun oluşturduğu proje dosyası içinde çalışırsın.

VS Code üzerinden proje klasörnü aç ve VS Code'nin terminalini aç ve şu komutları gir;
dotnet build *.cs
dotnet run

böyle birşey geliyor ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    2,8 KB · Görüntüleme: 37
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…