Python VS Code'da yüklenen eklenti bilgisayara mı yüklenir?

469070

Hectopat
Arkadaşlar Windows 10 kullanıyorum ve zaten yüklü olan pip3 var. VS Code da Python dosyası oluşturduğumda sağ altta direkt sanırım kodları çalıştırabilmem için eklenti öneriyor. Bunları yüklediğimde sadece VS Code programı için mi yükleniyor yoksa bilgisayara mı?

Soruyu anlamadım. VS Code zaten bilgisayarda yüklü? Başka nereye yükleyecek hocam.
Sanırım diğer programlarda da kullanabileceğini mi soruyor?
VS Code için yüklediğim Tonla eklentiler, ana bilgisayarla bağlantılı mı yoksa sadece VSCode için mi geçerli? yani ben VSCode sildiğimde hepside silinecek mi?

Ayrıyetten, bilgisayara zaten python yükledim ve denetim masasında gözüküyor, Neden VSCode bunu görmüyor ve eklenti kurmamı istiyor? o zaman ben bu pythonu bilgisayara kurmam gereksiz miydi?

VS Code için yüklediğim Tonla eklentiler, ana bilgisayarla bağlantılı mı yoksa sadece VS Code için mi geçerli? Yani ben VS Code sildiğimde hepside silinecek mi?

Ayrıyeten, bilgisayara zaten Python yükledim ve denetim masasında gözüküyor, Neden VS Code bunu görmüyor ve eklenti kurmamı istiyor? O zaman ben bu Python'u bilgisayara kurmam gereksiz miydi?

Evet bunlar VS Code'a bağlı eklentiler. VS Code dosyasının içinde extensions klasöründe görebilirsin. Yani sildiğinde hepsi gidecek.

Bilgisayarına ayrıca kurman gereksiz demek pek doğru olmaz. Environment variable değişimleri, versiyonlar üzerinde kontrol, sistem üzerindeki erişim, Python ilişkin dosyaların bilgisayardaki çalışması, VS Code dışındaki projeler ve yanlış değilsem Virtual environment için de bilgisayarında Python'un ayrıca bulunması gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı