VSCode ve VS arasındaki fark nedir?

lordcrvshed

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese. Oyun geliştirme ile uğraşacağım iki programın arasında tam olarak nasıl bir fark var hangisini indirmeliyim bir fikrim yok. Bu alemde biraz yeni sayılırım. Henüz yeniyim bu konularda. İkisi arasındaki fark ve hangisini kullanmam mantıklı olur? Açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.

İkisini de kullanabilirsin veyahüt sadece Code'da kullanabilirsin.

VSCode Visual Studionun yavrusu gibidir Daha hafif, kullanımı biraz daha kolay. Yeni başlayanlar için ideal. Fakat tam teşekküllü bir IDE arıyorsanız Visual Studio kullanın derim. Aşağıda verdiğim dillerin hepsi iki IDE'de de çalışıyor.

JavaScript
Python
Java
Markdown
TypeScript
C/C++
JSON
Powershell
HTML/CSS
C#
PHP
YAML

Anlamıyorum yani Notepad dururken VS falan nereden çıkıyor kardeşim? Alayı gereksiz.

VSCode'nin içinde Code yazıyor bence fark o.

VSCode kod ve yazı editörüdür ama VS bir IDE'dir. VSCode'u eklentilerle IDE derecesine getirebilirsiniz. Yeni başlayanlar genellikle Unity motorunu kullanıyor. VSCode'a Unity ile alakalı eklentiler varsa ekleyince gayet güzel çalışır.
Anlamıyorum yani Notepad dururken VS falan nereden çıkıyor kardeşim? Alayı gereksiz.

Notepad'de uygulama performansını veya değişkenleri canlı olarak izleyebilir misiniz? Github gibi sitelere entegrasyon sağlayabilir misiniz? Notepad kodları renklendiriyor mu? Notepad sadece bir yazı editörü. Kodlama için kullanabilirsiniz ama asıl amacı o değil.

Yeniyim. Tavsiyelere dayalı gidiyorum. :/
Çok teşekkür ederim.
Açıklamanız için sağ olun. Çok teşekkürler.

Vs code açık kaynaklı bir ide'dir. Vs'e göre daha hafiftir sistemi daha az yorar. İhtiyacına göre, kullanacağın yazılım diline göre eklentiler ekleyebilirsin. Windows temelli bir uygulama yapacaksan tabi ki Vs, yok eğer farklı bir proje geliştireceksen vs code'u kendine göre ayarlayabilirsin.

Çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…