Vsync açınca kasma - GTX 660

Hayır dostum uyuşuyor yalnız sen yanlış anlıyorsun ya da yanlış bildiğinden dolayı yanlış yorumluyorsun.

V-Sync o an Windows'ta Yenileme olarak kaç Hz veriilmiş ise ona ayarlayarak kartın hem fazladan yorulmasını engelliyor hem de görüntüde oluşacak yırtılmaları engelliyor. Mesela ben de 1920x1080 50Hz ayarlı. 60Hz yaptığımda MetroUI'de kutucuk kenarlarının re-fresh hızını göreibliyorsun. Ekran titreşiyor falan (Vestel'in yapacağı panelde anca o kadar ama idare ediyoruz). Yalnız V-Sync açmak için gerekli bir neden görmüyorum açıkcası. Aslında kartı V-Sync daha çok yoruyor tam olarak optimize olmadığından dolayı.

Ayrıca konuya dönecek olursak PB'yi 3 sene oynadım. Öyle aman aman grafiklere sahip değil. 660'ın o oyunda kasmasına imkan yok. Normal şartlarda o kartla 75 FPS civarlarında gezinmeniz gerekir. Ama bu sorun internetle alakalı. Kartla değil.

Şaka mısınız ? Yoksa muhalefet olmak için mi yarışıyorsunuz ?

Yanlış bildiklerimi maddeler halinde yazar mısın ? ( Yanlışlarımı düzelteyim de kimseyi yanlış yönlendirmim... )

Vsync hem kartın fazladan yorulmasını engeller diyorsun hemde daha çok yorulur diyorsun ? Bir karar ver ? Vsync ekran kartını stabilize eder. Ekran kartını yormasını nasıl düşünebiliyorsun çok merak ediyorum... Fizik dersine girelim ya da... Birşeyi sonuna kadar zorlamak mı daha çok yorar seni yoksa belli seviyede kalmak mı ? Allah aşkına ya...

Gtx 660 ve ti serisi kartlarda neden vsync açılır için bir örnek verim sana o halde... Vga bağlantıda 200 300 fps de bu kart bir çok oyunda dalgalanmalara neden oluyor.. Kartı kullanan birçok kişiye sorabilirsin şüpheye düşersen. Vsync açarsan bu dalgalanma yok oluyor, hem kartı hem gözlerini yormuyor.

Reklam gibi olacak ama aşağıda verdiğim link v-sync olayını en iyi anlatan Türkçe kaynak. Baştan sona okuyun lütfen.

LCD'lerde Oyun Problemi: Refresh Rate | PC Labs

Bu arada Recep Bey buna benzer bir yazı veya video hazırlayıp arkadaşları bilgilendirirsiniz sevinirim. (pm atamıyorum buradan söyleyeyim dedim.)

Zaten Recep abi p.m' leri pek sallamıyor, cevapta vermiyor yani en azından benimkileri

Zaten Recep abi p.m' leri pek sallamıyor, cevapta vermiyor yani en azından benimkileri

Recep Bey forumda sorulması gereken soruların pm ile sorulmasına karşı, kendisine pm atılmasına değil.

Fark ederseniz benim söylediğim şey de bir soru değil, bir istek.

[ UOTE=soulmy;226604]Recep Bey forumda sorulması gereken soruların pm ile sorulmasına karşı, kendisine pm atılmasına değil.

Fark ederseniz benim söylediğim şey de bir soru değil, bir istek.[/QUOTE]

Benim soru sorduğumu nereden biliyorsunuz yoksa Recep Baltaş'ın mesajlarını mı okuyorsunuz? Ayrıca şunu da belirteyim, bende istek bulunmuştum. Bilip bilmeden konuşmayın.

Dostum sen benim yazımı dikkatlice okumamışsın. V-Sync'nin geliştirilme amacı kartın daha az yorulmasını ve ekrandaki yırtılmaları engellemeyi sağlamaktır. Ama V-Sync hâlen düzgün optimize olmadığından dolayı kartı sürekli yenileme hızına göre işlem yapmasına zorluyor fakat GPU işleyeceği gerçek FPS hızında işleyince verileri tekrardan düşük FPS oranına göre işlemek zorunda kalıyor. İşte tam da bu noktada kart aynı kareyi iki kez farklı hızlarda render ediyor. Bu sebeple daha çok ısınıyor ve performans kaybı oluşturuyor. Açıkçası ben HDMI ile 3500 FPS gördüm. Ama herhangi bir yırtılmayla karşılaşmadım. Belki VGA kaldıramıyordur o kadar hızlı veriyi bilemem. Bu arada 3500 FPS'yi Crysis 3'ün ara sahnelerinde gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…