Aslan Mert
Hectopat
- Makaleler
- 2
Ben bunu satın aldım sana da bunu tavsiye ederim; INTEL I3 12100F - SAPPHIRE RX 6700 - GIGABYTE H610M H - 500GB SSD-16GB fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Ama NVIDIA ekran kartı olsun dersen bunu tavsiye ederim;
INTEL I3 12100F - RTX3060-3060TI-H610M-E DDR4- 500GB- 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
INTEL I3 12100F - RTX3060-3060TI-H610M-E DDR4- 500GB- 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Neden akım korumalı priz kullanmalıyım . Bide psu değiştirme ne demekAma her durumda akım korumalı priz ve imkanın olunca PSU değiştirmeni tavsiye ederim. Ayrıca alternatif olarak da şunlar var;
RKY / RYZEN 5 5500 / RX 6700 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 3200 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com
CYBER-WHITE3060Ti / INTEL i3-12100F / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB GDDR6X WHITE/ 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
CYBER-WHITE3060Ti oyuncu bilgisayarı INTEL i3-12100F ve ASUS tuf RTX 3060Ti ekran kartı ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
BLADE-WHITE3060Ti / AMD Ryzen 5 5500 / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB GDDR6X WHITE / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
BLADE-WHITE3060Ti oyuncu bilgisayarı INTEL i3-12100F ve ASUS tuf RTX 3060Ti ekran kartı ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
RAPTOR-WHITE3060Ti / INTEL i3-12100F / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB GDDR6X WHITE / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
RAPTOR-WHITE3060Ti oyuncu bilgisayarı INTEL i3-12100F ve ASUS tuf RTX 3060Ti ekran kartı ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
VİCTOR / RYZEN 5 5600 / RX 6700 XT / 512 TB NVME M2 SSD / 16GB 3600MHz DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI (PSU FSP ile değiştirnce 19.1k)
Alternatiflerden favorim NVIDIA GPU istersen 17.8K'e raptor white 3060 Ti, AMD GPU olsun dersen victor 6700XT.
Knk rx 6700 olanda senin attığında intel i3 var ben baktım şimdi bir tık daha pahalıya amd r5 5500 var hangisi daha iyiBen bunu satın aldım sana da bunu tavsiye ederim; INTEL I3 12100F - SAPPHIRE RX 6700 - GIGABYTE H610M H - 500GB SSD-16GB fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Ama NVIDIA ekran kartı olsun dersen bunu tavsiye ederim;
INTEL I3 12100F - RTX3060-3060TI-H610M-E DDR4- 500GB- 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
INTEL I3 12100F - RTX3060-3060TI-H610M-E DDR4- 500GB- 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Ben pek anlamadığım için RTX'den daha düşük fiyatlı olunca sormak istedim.
Neden akım korumalı priz kullanmalıyım. Bir de PSU değiştirme ne demek.
Arkadaşlar 1 2 ay beklesem ne kadar zam gelir ne yapmalıyım.
Çok teşekkürler ben şimdi akım korumalı priz aldırsam herşey çözülmüş mü oluyor başka ne yapmam gerekPSU, Power Supply yani güç kaynağı demektir. *uzmanlık alanımın bu olmadığı belirterek* vatandaki sistemlerdeki Power Boost PSU'nun pek güvenilir güç kaynağı olmadığını düşünmüyorum. Elektriğin kesilmesi, şebeke hattından gelen elektrikte ani yüksek veya az akım verilmesi, kısadevre durumunda, yakınlara yıldırım düşmesi durumunda ve sanırım evinizin topraklamasının, altyapısının iyi olmaması da etkiliyor olabilir özetle gündelik yaşamda karşılaşılabilecek birçok senaryoda herhangi bir sebeple kalitesiz PSU'dan kaynaklı bilgisayarın anakart, ekran kartı gibi diğer parçalarına zarar verme ihtimali var. Kötü PSU'lu bir sistem seçtiğinizde en etkili çözüm kalitelisi ile değiştirmek olmakla beraber güç kaynağı ötesinde de bazı önlemler alınabilir. Normal kullanıcının alabileceğe önlemlere örnek olarak akım korumalı priz, USP ve regülatörler söylenebilir. 200 liraya bulabileceğin akım korumalı priz, yüksek voltajın ya da akımın algılandığı anda cihazı korumaya alır, elektirği PSU vermek yerine doğrudan zemine aktarılmasını sağlar-mış artık nasıl yapıyorsa ne yapıyor yani o sırda yanında duran kişiyi mi çarpıyorneyse akım korumalı priz sadece yüksek akıma karşı korurken regülatörler gelen akımı kontrol etmeni, sadece yüksek değil alçak akım da gelmesini engeller. UPS ile elektrik kesilidği zaman, kısa bir süre daha elektrik sağlayarak cihazınızı güvenli bir şekilde kapatmanızı sağlar.
Çok teşekkürler ben şimdi akım korumalı priz aldırsam her şey çözülmüş mü oluyor başka ne yapmam gerek.
Hayır maalesef, eğer sürekli elektriklerin kesildiği, altyapısının iyi olmadığı bir yerde yaşıyorsanız en kısa sürede değiştirmeniz önerilir. Belki garanti süresi içinde herhangi bir bozulma olursa firmanın size yardımcı olabileceğine düşünebilirsiniz ama herhangi bir bozulma yaşama ihtimalinizin daha düşük olmasını, cihazlarınınz bozulmamasını istiyorsanız en kısa sürede daha kaliteli bir PSU tercih etmelisiniz. İlk aşama sisteminiz ihtiyacını karşılayacak watt değerini tespit etmek. Bunun için en kolay yöntemlerden birisi sahip olduğunuz ekran kartının marka modelini internete yazarak üreticisinin sayfasından tavsiye edilen minimum watt değerini öğrenebilirsiniz. Daha sonra daha kaliteli bir PSU modeli satın alıp bir bilen aracılığı ile değiştirmek olacaktır. Ben henüz hiç PSU değiştirmedim belki YouTube'daki videolardan öğrenecekleriniz yeterli olabilir. Ne kadar zor veya kolay bir şeydir bilemem ama dikkatli olunması gereken bir konu olduğu, eski PSU ait ve ekran kartı, anakart gibi parçalara halihazırda bağlı bulunun kabloları yerinde tutup, yeni PSU'ya bağlanmaması gerektiği, eski PSU ait kabloların da çıkartılıp yeni aldığınız PSU ile verilen kabloları kullanmanız gerektiği, kabloları doğru yerlere bağlamanız gerektiği yoksa kısa devre yaşanabileceği gibi durumların göz önünde bulundurulması gerektiğini unutmamak lazım. Sektörde genel anlamda güvenilir bulunan markalar aşağıda sıralayacağım ancak yine de bu işin sadece marka ile değil ayrıca model bazında da incelenmesi gerektiği, iyi markaların da kötü modelleri olabileceğini unutmamak gerek.
Corsair, FSP, NZXT, Phanteks, Cooler Master, MSI, ASUS, Sharkoon. Aklıma gelen markalar bunlar. Bunlar dışında ayrıca bitfenix, xigmatake ve Thermaltake'lerin de "eğer hazır sistem içinde geldiyse değiştirmeye gerek yok ama değiştirilecekse de bunlardan daha iyisi alınabilir" sınıfında olduğunu söyleyebiliri. Özellikle uygun fiyatından ve güvenilir sınıfda değerlendirildiğinden, bu yukarıda saydıklarıma sahip olmayan bir PSU ile sistem alırsanız, FSP marka bir PSU ile değiştirebilirsiniz. Şu sıralar MSI marka PSU'ların da fiyatlarının FSP yakın olduğu ve bildiğim kadarı ile MSI'ın FSP'den daha iyi olduğu düşünülürse MSI da alabilirisniz. Ben vatan da satılan 12100F - 6700 sistemi Power Boost sistem ile aldım, akım korumalı priz ile kullanıyorum. İmkanım olunca şunu satın alacağım;
Bu fiyat bandındaki rakibi FSP - Hyper (FSP Hyper 80+ Pro H3-650 650W 80+ 120mm Fan Power Supply « Gamers Arena - İntegra Teknoloji A.Ş. ise MSI'ın daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.
O kadar detaylı anlattığınız için teşekkürler. Ben bilgisayardan pek anlamam tam ne yapmam gerektiğini kısa özet olarak anlatırsan çok teşekkür ederimHayır maalesef, eğer sürekli elektriklerin kesildiği, altyapısının iyi olmadığı bir yerde yaşıyorsanız en kısa sürede değiştirmeniz önerilir. Belki garanti süresi içinde herhangi bir bozulma olursa firmanın size yardımcı olabileceğine düşünebilirsiniz ama herhangi bir bozulma yaşama ihtimalinizin daha düşük olmasını, cihazlarınınz bozulmamasını istiyorsanız en kısa sürede daha kaliteli bir PSU tercih etmelisiniz. İlk aşama sisteminiz ihtiyacını karşılayacak watt değerini tespit etmek. Bunun için en kolay yöntemlerden birisi sahip olduğunuz ekran kartının marka modelini internete yazarak üreticisinin sayfasından tavsiye edilen minimum watt değerini öğrenebilirsiniz. Daha sonra daha kaliteli bir PSU modeli satın alıp bir bilen aracılığı ile değiştirmek olacaktır. Ben henüz hiç PSU değiştirmedim belki YouTube'daki videolardan öğrenecekleriniz yeterli olabilir. Ne kadar zor veya kolay bir şeydir bilemem ama dikkatli olunması gereken bir konu olduğu, eski PSU ait ve ekran kartı, anakart gibi parçalara halihazırda bağlı bulunun kabloları yerinde tutup, yeni PSU'ya bağlanmaması gerektiği, eski PSU ait kabloların da çıkartılıp yeni aldığınız PSU ile verilen kabloları kullanmanız gerektiği, kabloları doğru yerlere bağlamanız gerektiği yoksa kısa devre yaşanabileceği gibi durumların göz önünde bulundurulması gerektiğini unutmamak lazım. Sektörde genel anlamda güvenilir bulunan markalar aşağıda sıralayacağım ancak yine de bu işin sadece marka ile değil ayrıca model bazında da incelenmesi gerektiği, iyi markaların da kötü modelleri olabileceğini unutmamak gerek.
Corsair, FSP, NZXT, Phanteks, Cooler Master, MSI, ASUS, Sharkoon. Aklıma gelen markalar bunlar. Bunlar dışında ayrıca bitfenix, xigmatake ve Thermaltake'lerin de "eğer hazır sistem içinde geldiyse değiştirmeye gerek yok ama değiştirilecekse de bunlardan daha iyisi alınabilir" sınıfında olduğunu söyleyebiliri. Özellikle uygun fiyatından ve güvenilir sınıfda değerlendirildiğinden, bu yukarıda saydıklarıma sahip olmayan bir PSU ile sistem alırsanız, FSP marka bir PSU ile değiştirebilirsiniz. Şu sıralar MSI marka PSU'ların da fiyatlarının FSP yakın olduğu ve bildiğim kadarı ile MSI'ın FSP'den daha iyi olduğu düşünülürse MSI da alabilirisniz. Ben vatan da satılan 12100F - 6700 sistemi Power Boost sistem ile aldım, akım korumalı priz ile kullanıyorum. İmkanım olunca şunu satın alacağım;
Bu fiyat bandındaki rakibi FSP - Hyper (FSP Hyper 80+ Pro H3-650 650W 80+ 120mm Fan Power Supply « Gamers Arena - İntegra Teknoloji A.Ş. ise MSI'ın daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.
MSI stokları biterse bu da alınabilir. NZXT C750 Bronze PA-7B1BB-EU 750W 80+ Bronze Yarı Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
NZXT PSU'larını Seasonic'e fason olarak ürettiriyor. Seasonic sektörde gayet güvenilir olarak değerlendirilen ve Corsair, Cooler Master, phantakes gibi markalar için de PSU üreten bir firma.
Ayrıca vatan, sistem kurulumu yapmadğını internete bağlanabilen bir cihaz ve en az 8 GB boş alana sahip içi boş veya boşaltılabilecek bir USB bellek aracılığı ile sistem kurulumunu sizin yapmanız gerektiğini unutmayın.
Bu video yardımcı olacaktır. Belki talep ederseniz sistem kurulumunu da yapabilirler bunun için vatanla görüşmeniz gerekiyor.
Güzel bir sistem geldi 17 bin liranız varsa şuna mutlaka göz gezdirin;
PCH VELAR / RYZEN 5 7500F / RX 6700 XT / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 5200 MHz DDR5 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com
Hocam sizin söylediğinizi şimdi anladım sistemde dahili güç kaynağı yok almamız mı lazımHayır maalesef, eğer sürekli elektriklerin kesildiği, altyapısının iyi olmadığı bir yerde yaşıyorsanız en kısa sürede değiştirmeniz önerilir. Belki garanti süresi içinde herhangi bir bozulma olursa firmanın size yardımcı olabileceğine düşünebilirsiniz ama herhangi bir bozulma yaşama ihtimalinizin daha düşük olmasını, cihazlarınınz bozulmamasını istiyorsanız en kısa sürede daha kaliteli bir PSU tercih etmelisiniz. İlk aşama sisteminiz ihtiyacını karşılayacak watt değerini tespit etmek. Bunun için en kolay yöntemlerden birisi sahip olduğunuz ekran kartının marka modelini internete yazarak üreticisinin sayfasından tavsiye edilen minimum watt değerini öğrenebilirsiniz. Daha sonra daha kaliteli bir PSU modeli satın alıp bir bilen aracılığı ile değiştirmek olacaktır. Ben henüz hiç PSU değiştirmedim belki YouTube'daki videolardan öğrenecekleriniz yeterli olabilir. Ne kadar zor veya kolay bir şeydir bilemem ama dikkatli olunması gereken bir konu olduğu, eski PSU ait ve ekran kartı, anakart gibi parçalara halihazırda bağlı bulunun kabloları yerinde tutup, yeni PSU'ya bağlanmaması gerektiği, eski PSU ait kabloların da çıkartılıp yeni aldığınız PSU ile verilen kabloları kullanmanız gerektiği, kabloları doğru yerlere bağlamanız gerektiği yoksa kısa devre yaşanabileceği gibi durumların göz önünde bulundurulması gerektiğini unutmamak lazım. Sektörde genel anlamda güvenilir bulunan markalar aşağıda sıralayacağım ancak yine de bu işin sadece marka ile değil ayrıca model bazında da incelenmesi gerektiği, iyi markaların da kötü modelleri olabileceğini unutmamak gerek.
MSI stokları biterse bu da alınabilir. NZXT C750 Bronze PA-7B1BB-EU 750W 80+ Bronze Yarı Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
NZXT PSU'larını Seasonic'e fason olarak ürettiriyor. Seasonic sektörde gayet güvenilir olarak değerlendirilen ve Corsair, Cooler Master, phantakes gibi markalar için de PSU üreten bir firma.
Ayrıca vatan, sistem kurulumu yapmadğını internete bağlanabilen bir cihaz ve en az 8 GB boş alana sahip içi boş veya boşaltılabilecek bir USB bellek aracılığı ile sistem kurulumunu sizin yapmanız gerektiğini unutmayın.
Bu video yardımcı olacaktır. Belki talep ederseniz sistem kurulumunu da yapabilirler bunun için vatanla görüşmeniz gerekiyor.
Güzel bir sistem geldi 17 bin liranız varsa şuna mutlaka göz gezdirin;
PCH VELAR / RYZEN 5 7500F / RX 6700 XT / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 5200 MHz DDR5 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI
Hocam sizin söylediğinizi şimdi anladım sistemde dahili güç kaynağı yok almamız mı lazım.
İstediğimi alıp dahili güç kaynağı taksam?Sizin bütçeniz nedir ben ona göre tavsiyede bulunayim ama hiç düşünmeden 17 bin liranız varsa bunu mutlaka tavsiye ederim. Param olsa bunu alırdım;
Elektronik: R5 5600 - RX 6700 XT Sistem 16.999 TL!
https://www.gencergaming.com/pch-velar?utm_source=youtube&utm_medium=pchocasitv&utm_campaign=pch-velar İndirim kodu: VELARGGwww.technopat.net