vue.js öğrenerek iş bulma

cihantoker123123

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Web geliştirme öğreniyorum ve freelancinge başlayıp gelecektede fiziksel bir işte çalışmak istiyorum. Şu anda JavaScript bitirdim ve React öğrenmek istiyorum ama React bana zor geldi fakat bütün iş ilanlarında React zorunluluk olarak gözüküyor. React yerine Vue.js öğrensem yine de iş bulabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse bütün JS frameworkleriyle iş bulunabilir ama ne yapılacağına göre değişiklik gösterir. TypeScript'te öğrenmeye bakabilirsiniz, Runtime yerine doğrudan derleme yaptığınız için daha hızlı çalışıyor.

React biraz daha gelişmiş işler için. Yani mesela şuan hazırda bir web siteniz var ve artık çok trafik almaya başladı, React orada devreye giriyor. Kombine yapısından dolayı bandwith vs. azaltıyor. Ve React ile iş alımı yapan firmalar çok büyük firmalar. Günümüzde farklılık olsun veya satsın diye sıfırdan React ile script yazan insanlar mevcut fakat yine tecrübeli insanlar. Vue.js yerine Angular öğrenebilirsiniz. Vue.js biraz sınırlara tabii bir dildir. İş bulur musunuz bilmiyorum illa ki bulursunuz. HTML vs. öğrenmediğiniz sürece her dil ekmek yedirir. Fakat Angular veya Node.js'de kendinizi geliştirirseniz her türlü Vue.js'den daha çok gelirli işler yaparsınız.

React, Angular, Vue bunların herhangi birisini kullanabilir seviyeye geldiğinde iş bulabilmen gayet mümkün. Burada hangisi iyi, hangisi kötü kavgası yok. Hepsinin birbirinden farklı featureları, yapıları var.

Piyasanın genelinde React ön planda. Bunun sebebi daha iyi, daha performanslı olması değil; daha popüler olması. Facebook sağolsun. Birinde konseptleri öğrendiğinde diğerlerine geçiş çok kolay oluyor, onlar kafanı karıştırmasın bile.

Ekstra bir not, yaptığın işi güzel yapıyorsan/yapmaya çalışıyorsan iş bulman çok kolay şu dönemde.

En populer araba en iyi araba degildir.
Framework'ler icin de boyle.

Zaten SPA framework'lerinin hepsi benziyor birbirine, spesifik olarak birine yogunlasmak anlamli degil. 1 projede A ile takilirsin, 2 projede B ile.

Is ilanlarina bakarsan madde madde siralanan ozellikler arasinda muhtemelen yalnizca 1 ya da 2 satirda "Vue" sozcugu gecer. ( Eger geciyorsa )

Hayatinda tek satir Vue kodu yazmamis ama cok iyi JS bilen zeki insan zaten Vue projesine bir kac gunde katki saglamaya baslar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı