Vücut 1 Günde Kaç Kalori Absorbe Edebilir ?

Makaleler
1
Diyet uygularken kaçamak günü yaptığım zaman günde yaklaşık 10000 kalori alıyorum. Vücut bu 10000 kalori'nin hepsini işleyebilir mi yoksa çoğunu dışarı atar mı?

Günlük kalori ihtiyacının 2000/2500 olduğunu varsayarsak 10.000 kaloriyi vücut nasıl absorbe etsin ? Bu 10.000 kalori şekerli ve yağlı besinler ile alınabilir ve bu da bel çevresinde yağ olarak depolar.

Kardeş ne yaptın 10k kalori eminmisin bir 0 yanlış falan yazmadığından.

10 bin kalori olamaz. İmkansız o kadar almanız. Büyük ihtimalle yanlış hesapladınız. Profesyonel vücutçular bile günde 4000-5000 kaloriyi anca alıyorken siz nasıl 10 bin kalori alacaksınız ki. En fazla 5000 kalori falan almışsınızdır bence. Yoksa 10 bin kalori çok ama çok çok zor, hatta imkansız gibi bir şey. Ben en fazla 4300 kalori almıştım ve o gün kusmuştum o kadar diyeyim yani.

Absorbe olayına gelince hafta da 1, 1 öğünlük kaçamak yaparsan ve kaloriyi sabit tutarsan vücut onu anlamaz. Ama sen gidip gün boyu kaçamak yaparsan her halükarda çıkar onun acısı.

2 Kavanoz yani yani yaklaşık 680 gram fıstık ezmesi 4005 kalori, 500 gram sardalya tava yağda kızarmış şekilde yaklaşık 1500 kalori yanında 1 tam ekmek oda 768 kalori diyelim. 6278 kalori yapıyor. 2 simit, 5 yumurta, 10 kaşık lor, 1 kase leblebi bu şekilde toplam rakam 8000 yapıyor aralarda bir şey daha yemiştim hatırlayamıyorum şimdi.

Benim 1 haftada yediğim şeyleri tek günde yemişsin. Açıkçası bu kadar fazla kaloriyi kısa bir sürede tüketmek gerçekten sağlık için zararlı. O yüzden kaçamak günleri bırakmalısın bence. Vücudunun bir günde absorbe edebileceği miktar birazda sana bağlı.

Son düzenleme:
O gün acı ve ağrı dolu bir karın ile bitti zaten. Bir daha o hatayı yapmayacağım. Bundan sonra sadece cheat meal yaparım o da günlük kaloriyi geçmeyecek bir şekilde.

Günlük kalori ihtiyacın 2000 Diyelim sen 10000 Aldıysan 8000 Kalori fazladan almışsın demektir ve vücut bunu daha sonra kullanmak için yağ olarak depolar. (7000 Kalori = 1 Kg ) Yani her diyet bozma gününde 10000 Kalori cidden alıyorsan her diyet bozma gününde 1 Kg yağ depoluyorsun demek ki bu da çok kötü bir şey.

Rahat 1-2 saat koşun. Başka türlü işiniz yaş . Bir fitnes salonuna yazılın en iyisi. İnanın insan spor yaptıkça ve terledikçe mutlu oluyor .

Öncelikle aradan 3 sene geçmiş belki görürsün yine de cevap vereyim.

Bir günde 10.000 kalori alırsan miden fazlası şişer kötü falan hissedersin.

Neyse olacakları anlatalım. Öncelikle bir günde o kadar kaloriyi sindirmen için yeterli vakit olmaz. İnsülin salgılanır hücrelerin kilidi açılır ve yağ depolamaya başlarsın, Besinlerin termik etkisinden dolayı metabolizman çok hızlanır. Birkaç gün boyunca miden şiş olabilir. Bir yandan bu enerjiyi kullanırken bir yandan depolarsın. Bugünün ardına bacak ant koyarsan senin için güzel olabilir.

Vücut bu besinleri dışarı atmaz fazla geldi diye, ama fazla lif tükettiysen kaloriye emilimi daha az olabilir.

Bu süreçte tuz lif fazla tükettiğin için tartı da kilon çok fazla çıkar.
1 gram tuz 250 ml su tutar. Lif bağırsaklara su çeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…