Vücut geliştirmede önemli olan fizik mi teknik mi?

SherlockK6

Decapat
Yaklaşık 1-2 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Fiziği benden kötü olan zayıf arkadaşlarım karşında 50-60 kg boksör olsa ne yapacaksın, vücut önemli değil teknik önemli diye dalga geçmeye çalışıyorlar. Ne düşünüyorsunuz?

Herkes işini yapmalı dostum kendini savunacak şekilde teknik bil yeter inan güç önemli yani sen teknik bilsen onları parçalarsın.

O arkadaşların dövüşçü mü peki?

Bu işi çok abartıyolar özellikle sokakda iki üç kavga edenler kavgada kas ne işe yarayacak diyor sanki spor salonuna giden adam kreçte büyüdü 0 teknik var gibi konuşuyolar.

Hocam bu kendini savunma mevzusu çok abartılıyor bence, Fitness fizik için yapılır. Suçsuz bir şekilde hiçbir 50-60 kilo boksörün size zarar vereceğini düşünmüyorum.

Bence şöyle bir durum var. Gerçekten sadece vücut geliştirip hiçbir teknik bilgin olmazsa, söyledikleri bir noktada doğru olabilir. Ama iyi bir vücudun ve az da olsa teknik bilgin varsa, o zaman her şey daha dengeli olur. Kavgada kızlar gibi dalaşmak ya da dayak yemek istemiyorsan, teknik bilgi az da olsa gereklidir. Yani sadece biriyle olmaz, hem güç hem de teknik birlikte olmalı. Zaten karşına çıkacak 60 kiloluk bir boksörde vücut olarak fıs olmuyor.

Hocam herkesin branşı farklı. Biz vücudu kavga etmek için yapmıyoruz ki güzel görüntü için yapıyoruz. Kavga etmek için yapsak başka bir branşa yöneliriz zaten. Nispeten güzel bir hayatın olduğu sürece (daha nezih semtlerde yaşamaktan bahsediyorum) kimsenin karşısına durup dururken 60kg boksör çıkıp gel ringe vs. demiyor. Bu şekilde söylemler iradesiz insanların kuru gürültüsünden ibaret.

Vücut geliştirmeciyim diye havalara girmek saçma ilk olarak. Bunu herkese söyleme. İnsanlar sana sorsun.

İkinci olarak teknik çok önemli küçücük 13 yaşında çocuğun 80 90 kg, yağ oranı yüksek arkadaşımı devirdiğine gözlerimle şahit oldum. Çocuk küçüklükten beri dövüş eğitimleri alıyor babasının yardımıyla.

Böyle sidik yarışlarıyla uğraşacağına hem fitness yapıp hem dövüş sanatı öğrenebilirsin bence. İleride çok işine yarar, öz güvenli olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…