Vulcan-4080 Super hazır sistem alınır mı?

PAROXYSM

Hectopat
2K çözünürlükte uzun süre sorunsuz oynatacak bir sistem almayı düşünüyorum. Normalde RTX 5080'i bekleyecektim ama okuduğum bir haberde şimdiki nesilden 500 dolar civarı daha pahalı çıkacağını görünce o kadar bütçe ayırmak hiç içimden gelmedi. Bu sistemi almak mı daha mantıklı olur yoksa fiyat konusunun kesinleşmesini ve RTX 50 serisinin çıkmasını beklemek mi daha mantıklı olur bilemedim.
Bir de bu sistemin yanına 4K bir ekran alınır mı? RTX 4080'in 4K oyun için uygun olduğu söyleniyor ama izlediğim testlerde 4K'da bazı oyunlarda 60-70 FPS verdiğini gördüm. 1-2 sene sonra 60'ın da altına düşebilir.
Sizin gözünüze çarpan, önerebileceğiniz başka bir sistem varsa onlara da açığım.

Kalite istiyorsan 4K alabilirsin bütçe dostu istiyorsan 1440p alabilirsin diye düşünüyorum. Ekran kartı konusuna gelirsek evet 1500 dolar civarında çıkacağı söyleniyor.

Üsttekine alternatif olabilecek bir sistem gördüm. 6 bin lira daha ucuz ama Ryzen 7 7800X3D'den vazgeçip Ryzen 7 9700X işlemciye geçmek gerekecek. Ekran kartında da Galax'ın frekans değerleri Palit'ten biraz daha yüksek ama arada büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Diğer ufak farklılıkları göz ardı edebilirim.
Her iki işlemci de günlük işlerimi rahat karşılar. Oyun performansında 6 bin lira için 7800X3D yerine 9700X'e geçmek doğru olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-30 115513.png
    72,7 KB · Görüntüleme: 24
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…