Çözüldü Vulkan ve OpenGL nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba.

Sistemim 6650 XT ve 12100F.

2K'da ultrada Doom oynuyordum. FPS değerleri 60-100 arasıydı. GPU kullanımı ise %60 seviyelerindeydi. Ayarlarla uğraştım biraz. OpenGL ayarını Vulkan yapınca FPS 165 üzerine çıktı. Monitörüm 165 Hz, o yüzden 165'e sabitlemiştim.

Bu ayar nedir? Görüntü sanki kötü oldu biraz çünkü. OpenGL ve Vulkan nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunlara API denir. DirectX, Vulkan, OpenGL gibi türleri var. Donanımlar arasında köprü görevi görür. Oyuna göre de hangisinin daha verimli olduğu değişebilir.
Bunlara API denir. DirectX, Vulkan, OpenGL gibi türleri var. Donanımlar arasında köprü görevi görür. Oyuna göre de hangisinin daha verimli olduğu değişebilir.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba.

Sistemim 6650 XT ve 12100F.

2K'da ultrada Doom oynuyordum. FPS değerleri 60-100 arasıydı. GPU kullanımı ise %60 seviyelerindeydi. Ayarlarla uğraştım biraz. OpenGL ayarını Vulkan yapınca FPS 165 üzerine çıktı. Monitörüm 165 Hz, o yüzden 165'e sabitlemiştim.

Bu ayar nedir? Görüntü sanki kötü oldu biraz çünkü. OpenGL ve Vulkan nedir?

Yener hocam soylemis, bunlar kopru ve oyunun kartla konusmasini saglar. Genelde Vulkan daha hizlidir.

FPS turevi oyunlarda FPS sabitlemek pek mantikli degil fakat 165 yuksek o sebeple bence problem degil.

Yener hocam soylemis, bunlar kopru ve oyunun kartla konusmasini saglar. Genelde Vulkan daha hizlidir.

FPS turevi oyunlarda FPS sabitlemek pek mantikli degil fakat 165 yuksek o sebeple bence problem degil.

Bunlara API denir. DirectX, Volkan, OpenGL gibi türleri var. Donanımlar arasında köprü görevi görür. Oyuna göre de hangisinin daha verimli olduğu değişebilir.

Evet teşekkürler hocalarım. Yani monitör 165 Hz diye sabitlemiştim. Maximumu alıyorum zaten diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı