VW Jetta 2010 cax bujiden yağ akıtıldıktan 3 gün sonra egzozdan duman çıkmaya başladı

Keskin_0619

Centipat
Daha fazla  
İyi günler hocalarım. Aracım 2010 üretimli eski kasa yeni göğüs MK5 DSG Jetta tam uzun yola çıkacağım sırada önce vites kendi kendine artıp azaldı kenara çektim. Sanki traktör gibi araç sallanıyordu (bir silindir eksikmiş gibi) ancak çalışmaya devam ediyordu. ABS, ESP ve el freni ışığı yavaş bir şekilde yanıp sönüyordu sanayiye kadar gidebildi. Usta bilgisayara bagladiginda 2 ve 3. silindir ateşleme kesmesi ve error P2149 (yakıt enjektörü grubu “b” besleme gerilimi devresi / açık) arızalarıyla karsilastik usta bujiyi söktü ve bujiden yağ akmaya basladi ama hiç az değildi. Temizlediler taktılar ve araç eskisinden daha iyi oldu. Aradan 3 gün geçti şu an egzozdan duman çıkmaya başladı.

Destek olacak hocalarıma şimdiden teşekkürler.

Birden fazla sebepten dolayı buji yağlanabilir; buji ringleri değiştirilebilir onlar eskimiş olabilir, motora fazla yağ konmuş olabilir, Üst kapak contanız ve külbütör kapağınızla alakalı olabilir, özellikle motorda bir tür performans artışı varsa yakıta yağ karışıyor ve motora rektefiye zamanı geliyor olabilir, subap lastiklerinden olabilir, düşük ihtimal belki segmanlardandır veya belki bujilerde yağlanmadan tamamen alakasızdır ve kötü yakıttandır benim şahsen aklıma gelen şeyler bunlar. Eğer araç sürekli bir şekilde duman atma işine devam ediyorsa aracı yeniden servise götürmenizi öneririm ancak tek seferlik olduysa ve aracınızda görünür bir yağ eksiltme (veya farklı bir başka sorun) sorunu yoksa sorun olacağını pek zannetmiyorum.

Sızan yağ durmuyor devam ediyor demek ki, duman ne renk oda önemli, yakıta yağ karışmış olabilir.
Mavi renkte atıyor hocam

Birden fazla sebepten dolayı buji yağlanabilir; buji ringleri değiştirilebilir onlar eskimiş olabilir, motora fazla yağ konmuş olabilir, Üst kapak contanız ve külbütör kapağınızla alakalı olabilir, özellikle motorda bir tür performans artışı varsa yakıta yağ karışıyor ve motora rektefiye zamanı geliyor olabilir, subap lastiklerinden olabilir, düşük ihtimal belki segmanlardandır veya belki bujilerde yağlanmadan tamamen alakasızdır ve kötü yakıttandır benim şahsen aklıma gelen şeyler bunlar. Eğer araç sürekli bir şekilde duman atma işine devam ediyorsa aracı yeniden servise götürmenizi öneririm ancak tek seferlik olduysa ve aracınızda görünür bir yağ eksiltme (veya farklı bir başka sorun) sorunu yoksa sorun olacağını pek zannetmiyorum.
Bendeyken motor üstten herhangi bir işlem görmedi hocam ancak 3. Bujinin bobini değişmiş kapağı açtıklarında fark ettim zaten oradan yağ çıktı fikir verdiğiniz için teşekkür ederim

Performansta gözle görülür bir değişime rastlamadım ancak yağ temizlendikten sonra araç eskisinden daha iyi atılmaya başladı

Mavi renkte atıyor hocam

Bendeyken motor üstten herhangi bir işlem görmedi hocam ancak 3. Bujinin bobini değişmiş kapağı açtıklarında fark ettim zaten oradan yağ çıktı fikir verdiğiniz için teşekkür ederim

Performansta gözle görülür bir değişime rastlamadım ancak yağ temizlendikten sonra araç eskisinden daha iyi atılmaya başladı
Yağ değişiminden sonra bahsettiğiniz şey normal ancak mavi duman biraz ilgimi çekti, bence klasik ölü motor testi motor çalışırken yağ çubuğunu ve yağ kapağını açarak bir bakın eğer duman çıkıyorsa çubuktansa segmanlar, kapaktansa subaplar bitmiştir.

Yağ değişiminden sonra bahsettiğiniz şey normal ancak mavi duman biraz ilgimi çekti, bence klasik ölü motor testi motor çalışırken yağ çubuğunu ve yağ kapağını açarak bir bakın eğer duman çıkıyorsa çubuktansa segmanlar, kapaktansa subaplar bitmiştir.

Çok sağ olun hocam deneyeceğim.

Ayrıca bir tane daha sorum var bu aracın motoru 170.000'i geçti ve VW bu motora 220.000 ömür bicmis sanayidekiler error P2149'dan dolayı enjektörlerin değişmesi gerektiğini söylediler sizce bu araca caxa sandık motor alınıp devammı edilmeli yoksa onarilmalimi çünkü enjektörler bir motorun yarisi kadar bir fiyata bulunuyor ve subaplar için de motoru açmak doğru mu?

Ayrıca bir tane daha sorum var bu aracın motoru 170.000'i geçti ve VW bu motora 220.000 ömür bicmis sanayidekiler error P2149'dan dolayı enjektörlerin değişmesi gerektiğini söylediler sizce bu araca caxa sandık motor alınıp devammı edilmeli yoksa onarilmalimi çünkü enjektörler bir motorun yarisi kadar bir fiyata bulunuyor ve subaplar için de motoru açmak doğru mu?
170K'da bu kadar ağır bakıma gerek olacağını zannetmiyorum, VW'nin biçtiği ömür önemli de olsa VW'nin birçok motordunda bir şekilde o ömürlerin 1,5-2 katına çıkılmakta bakımlarını yaptırın yetecektir çoğu zaman. Yakıt enjektörü eğer hep hata veriyor ve sorun çıkarıyorsa değiştirilmesi gerekir bende katılıyorum ancak 170K KM böyle bir masraf açmak için daha erken bir KM değiştirmeye eğer enjektörler hep sorun çıkarmıyorsa anlamsız olur. Sandık motor meselesi içinde eğer tamamen motor yenmediyse, yapımı sağlıklı veya hesaplı olmayacaksa bence gereksiz bir eylem alacağınız motorda sıfır olmayacak ki yine benzer kusurları bulunacak onun yerine düzgünce yapıldığına emin olunan bir motoru ben tercih ederim (ki gerek yok 170K'da devasa yüksek bir KM değil aynı motoru A3'le 300K KM'de gören tanıdıklarım var herhangi bir yenileme veya motor değişimine gerek duymadı şimdiye kadar. Ömrünü tamamlamasına da fabrika verisi olarakta var şahsen en azından gerek olacağını zannetmiyorum ama motoru görmeden bir şey diyemem en doğru yorum motora bakılarak olur. Birkaç farklı ustaya da gösterin derim motoru en azından ben ustalarınıza karşın biraz ön yargı geliştirdim).
Sübapların değişimi için motorun açılması gerekir bu doğru ama AFR ayarlarına da bakılabilir o konuda hemen acele etmek yerine, evet kesin çözüm değil kabul ediyorum ama acele etmeden denenmeli derim.

Sağ olun hocam yanıtlarınız benim için çok değerli. Sayenizde aklımdaki sorular yok oldu. Ustalar hakkında bende sizlere katılıyorum ancak ostim sanayinde bulabildiğim en mantıklı ve akıllı kişiler bunlar birçok yer kara düzen iş yapıyor benim gördüğüm şekilde

Sizlere iyi akşamlar dilerim teşekkürler.

Sağ olun hocam yanıtlarınız benim için çok değerli. Sayenizde aklımdaki sorular yok oldu. Ustalar hakkında bende sizlere katılıyorum ancak ostim sanayinde bulabildiğim en mantıklı ve akıllı kişiler bunlar birçok yer kara düzen iş yapıyor benim gördüğüm şekilde

Sizlere iyi akşamlar dilerim teşekkürler.
Eğer öyle diyorsanız bilemeyeceğim inanın Ankara'da sanayide yönlendirebileceğim maalesef bildiğim bir yer yok ancak yine de ben başka ustanında görmesi taraftarıyım sanayi esnafına zaten güvenmem sizin ustalarda tam güven vermedi en azından anlattıklarınızdan yola çıkarsam. Rica ederim iyi akşamlar sizlere de.

Hocam hala bu konu ilginizi çeker mi bilmem ama yeni gelişmeler oldu. Sanayiye yeni gitme şansım oldu 100k gibi bir ücretle ağızlarını açıyorlar ancak kimse neden olduğunu bilmiyor araçta hala titremeler devam ediyor üst kapağı açar subapları kontrol eder ona göre bakarız diyende var .5 farklı ustaya gittim ancak VW servisine gitmekte kararsız kaldım bilirsiniz öyle servislerde inceleme bile pahalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı