VX2418C vs. Odyssey G3

Stihrid

Decapat
Daha fazla  
İki monitör arasında kaldım. Hangisi alınır?

Siyahlara çok önem vermiyorsanız VA panel almanızı önermem. Onların yerine bunlara bakılabilir:

Hiçbiri. Direkt @Sad Frog'un attığı monitörlere bakın.

Siyahlara çok önem vermiyorsanız VA panel almanızı önermem. Onların yerine bunlara bakılabilir:

ASUS olan güzel gibi ama başı oynamıyor.

Peki https://www.hepsiburada.com/asus-tu...x1080-165hz-1ms-mprt-monitor-pm-HBC00000QMG9T bu monitör nasıl?

VA paneller monitörlerde yaygın olan panel tipleri değildir genelde TV'ler için kullanılmıştır sonradan ekonomik olduklarından dolayı monitörlere daha fazla uyarlanmış ve eksikliğini giriş segmenti ürünlerinde en çok belli eden kronikleşmiş panel tipleri olmuştur. TN panel alırsın renkleri ile görüş açısını beğenmezsin ama bunun için şikayet yazmazsın, yazamazsın demiyorum sadece pek tercih edilmiyor. IPS panel de de glow var ve zayıf kontrast değerlerine sahiptirler ama bunun içinde özellikle forumda şikayet eden gördüğüm kadarıyla çok çok az ancak VA panellerde durum böyle değil. VA panellerin de şu an çoğunda ghosting ve blurr oluyor ve sadece sorun bu da değil en sorunlu monitörler gördüğüm kadarıyla VA paneller de. Renk gamutu zayıf ve G-Sync çalıştıramayan Delta değeri kötü modeller hala piyasaya VA paneller adı altında 2021 oyuncu modeli adı altında pazarlanıyor ve satılıyor ve bu korkunç bir şey. Dolayısıyla VA paneller risk açısından çok risklidir ve riskli olmaya devam edeceklerdir alacaklar için kesinlikle dikkat edilmeli. VA panel almak demek risk almak demektir diye bu yüzden diyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı