VX2458 C-mhd monitör ile 144Hz alamama

Laksed

Hectopat
Tekrardan merhabalar. Önceki bayağı gerilere düştüğü için bunu açıyım dedim.
ViewSonic VX2458 C-mhd 144Hz monitör kullanıyorum. Ekran kartım AMD Radeon 6850 HD. Daha önce kutusundan çıkan kablo ile 144Hz alamadım diye HDMI 2.1 kablo aldım. Fakat taktıktan sonra ayarlara girince ekran yenileme sıklığında hala Max 60 Hz gözüküyordu. @Recep Baltaş'ın yardımı sağ olsun birkaç şey uyguladım. DDU'dan ekran kartı Driver'ımı silip bir daha yükledim fakat hiçbir şey değişmedi. Son kez başlık açacağım eğer olmazsa da yapçak bir şey yok. Neden hala 144 Hz alamıyorum?

Dostum aynı monitör bende de var, içinden çıkan HDMI kablo ile monitörüm görüntü bile vermedi :D
DisplayPort kablosu satın alıp taktıgımda 144Hz aldım.
İçinden çıkan zaten :D ama display port girişim yoktu kasada ben de o yüzden HDMI 2.1 aldım onun da 144hz desteklediğini söylediler ama yine max 60.
Ekran kartın desteklemiyor olabilir.
Destekliyormuş

AMD Radeon 6850 HD ile 1920*1080p 144 Hz almak sıkıntılı daha düşük çözünürlük ola bilir. Yabancı sitelerde de bu tarz tartışma konuları açılmış 1024x768 120 Hz alındığı gibi yazılar var.

HDMI ile 144Hz alabilmen için kablo sürümü, ekran kartındaki çıkışın sürümü ve monitördeki girişin sürümü de aynı anda desteklemek zorunda. DisplayPort bunları ilk sürümlerinden beri desteklediği için sadece düzgün bir kabloyla 144Hz+ alınabiliyor. Sizin sorun muhtemelen ekran kartı veya monitörün HDMI sürümü 144Hz desteklemiyor.

HDMI ile 144Hz alabilmen için kablo sürümü, ekran kartındaki çıkışın sürümü ve monitördeki girişin sürümü de aynı anda desteklemek zorunda. DisplayPort bunları ilk sürümlerinden beri desteklediği için sadece düzgün bir kabloyla 144Hz+ alınabiliyor. Sizin sorun muhtemelen ekran kartı veya monitörün HDMI sürümü 144Hz desteklemiyor.
Teşekkür ederim yardımınız için. Kabloyu televizyona bağladım ümidi kestim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı