W10 105 GB yer kaplıyor

Mr.Trafocu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ayarlar kısmından depolama ayarlarına baktığımda Windows 10 105 GB yer kaplıyor bu kadar yüksek olmasının sebebi nedir?
Düşürme şansım var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostum Windows hangi diskinizde yüklü ise o diskin, disk temizlemesine girip oradaki dosyaların boyut fotoğraflarını atabilir misiniz. Muhtemelen Windows.old dosyasından ötürüdür

Windows.old varsa sildikten sonra sorun yüksek ihtimalle çözülecektir çünkü Windows 8'den falan geçtiyseniz o bilgileri hala depolar silince alan açılır fakat yoksa pek ellememek gerekir belki de sistem o kadar öngörmüş Windows için.

Merhaba dostum Windows hangi diskinizde yüklü ise o diskin, disk temizlemesine girip oradaki dosyaların boyut fotoğraflarını atabilir misiniz. Muhtemelen Windows.old dosyasından ötürüdür.
Windows belki önceki sürüme dönmek istersiniz diye, eski yamaları saklar bu da haliyle boyutu arttırır. Fakat güvenli silmek gerekir şayet böyle bir durum var ise Microsofttan size link atacağım.

Hayır vatan bilgisayardan 0 aldım laptopu ve w10 kuruluydu
Windows belki önceki sürüme dönmek istersiniz diye, eski yamaları saklar bu da haliyle boyutu arttırır. Fakat güvenli silmek gerekir şayet böyle bir durum var ise Microsoft'tan size link atacağım.

Dostum cevabın için teşekkürler laptopu bu sene aldım ve W10 ile birlikte geldi peki bu işlemi nasıl yapacağım?
Merhaba dostum Windows hangi diskinizde yüklü ise o diskin, disk temizlemesine girip oradaki dosyaların boyut fotoğraflarını atabilir misiniz. Muhtemelen Windows.old dosyasından ötürüdür

Dosya Ekleri

• IMG_20200607_131357.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
4. teslim iyileştirme dosyalarını silin: Windows 10'da güncellemeleri yakındaki bilgisayarlardan almanızı sağlayan "teslim iyileştirme" adlı bir işlev bulunuyor. Bu güncellemeleri hızlandırsa da bazı kullanıcılar, bant genişliği kullanımının artmasından şikayetçi.

İşlevi kapatmak için ayarlar > güncelleme ve güvenlik > gelişmiş seçenekler > güncellemelerin nasıl dağıtılacağını seç yolunu izleyin ve buradaki seçeneği kapalı hale getirin.

Şimdi disk temizleme aracını açın ve listeden "teslim iyileştirme dosyaları" seçeneğini bulup işaretleyin, Tamam'a tıklayın. Windows dosyaları sizin için silecek.

(Hürriyet gazetesinden alıntıdır.)

İstersen bu özelliği kapatıp oradaki 55 GB'lık teslim iyileştirme dosyalarını silebilirsin böylece alan açılır.

Dostum dediğin şeyi yaptım fotoğraftaki gibi azaldı teşekkürler.Evde sadece ben PC kullanıyorum.Bunu yapmanın bir negatif yani var mı veya güncelleme yapmam da sıkıntı olmaz değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20200607_132730.jpg
    2,5 MB · Görüntüleme: 66
Dostum dediğin şeyi yaptım fotoğraftaki gibi azaldı teşekkürler. Evde sadece ben PC kullanıyorum. Bunu yapmanın bir negatif yani var mı veya güncelleme yapmam da sıkıntı olmaz değil mi?

Hayır Windows Update yapıyor güncellemeleri veya manuel olarak kendinde yapabilirsin iyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…