W10 kurulu sistem nasıl FreeDOS yapılabilir?

iyikalp_55

Kilopat
Merhaba Windows 10 kurulu bilgisayara FreeDOS nasıl kurabilirim yardımcı olabilecek var mı? İnternette araştırdım hep FreeDOS'a Windows kurma hakkında bilgiler var Windows kurulu olan PC'ye FreeDOS kurmak yok.

Merhaba Windows 10 kurulu bilgisayara FreeDOS nasıl kurabilirim yardımcı olabilecek var mı? İnternette araştırdım hep FreeDOS'a Windows kurma hakkında bilgiler var Windows kurulu olan PC'ye FreeDOS kurmak yok.

Dostum FreeDOS dedigin şey isletim sistemi olmayan bilgisayardir. Yani format atarsan ve Windows yuklemezsen FreeDOS olur.
Neden yapmak istiyorsun?

Dostum FreeDOS dedigin şey isletim sistemi olmayan bilgisayardir. Yani format atarsan ve Windows yuklemezsen FreeDOS olur.
Neden yapmak istiyorsun?

Yanlış bilgi. FreeDOS bir işletim sistemidir. Sadece günümüzdeki geleneksel işletim sistemlerinde bulun birçok araç ve özellik bulunmadığından günlük kullanım için uygun değildir.

Neden FreeDOS kurmak istiyorsunuz?

Hepsiburada'da FreeDOS; gerçek anlamda DOS tabanlı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Kullanıcılar arasında ise bilgisayarın sabit diskinde (Windows, Linux veya Pardus gibi) bir işletim sistemi bulunmadığını belirtmek için kullanılan bir terimdir yazıyor. Kavram kargaşası var sanırım.

İşletim sistemi olmayınca BIOS giriyor yani FreeDOS BIOS mu?

Amaç Windows'u kaldırmak ise herhangi bir Linux dağıtımını Ventoy veya Etcher ile flaş belleğe yazdırıp live mode'da Windows kurulu diskinizi biçimlendirebilirsiniz. Muhtemelen birçok sorunla karşılaşırsınız ancak aklıma gelen tek yöntem bu.

İşletim sistemi olmayınca BIOS giriyor yani FreeDOS BIOS mu?

BIOS(Basic input outuput System) FreeDOS değildir, anakart ile birlikte gelen ve donanımları kontrol etmeniz için ve işletim sistemlerinizi boot etmek için geliştirilmiş yazılımların genel adıdır. FreeDOS, dos tabanlıdır ve başlı başına Windows veya Linux dağıtımları gibi bir işletim sistemidir. Sadece çok ilkel bir yapıdadır. Bu yüzden de günlük kullanım için herhangi bir avantajı ve gerekliliği yoktur.

Teşekkürler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…