W10 Otomatik onarım başlatılıyor sorunu

ayboay

Centipat
Arkadaşlar merhabalar bugün kasayı tozlardan arındırmak adına temizleyeyim dedim tüm kabloları söküp kasayı açtım içini fön makinesını soğuğa alıp temizledim. Fakat işlemci fanı bayağı tozluydu ben de sökerek temizledim. Ekran kartı da öyleydi fakat çok fazla anlamadığım için bu tarz işlerden ekran kartındaki tozları cımbız ile çektim. İşlemcinin fanını takarken biraz zorlandım ve zorlamış olabilirim PC'yi kurup açtığımda PC inanılmaz bir şekilde yavaştı 30 dk öyle kullanmaya çalıştım düzelmedi. Sonrasında reset attım ve otomatik onarım başlatılıyor ekranı geldi oradan her şeyi yaptım fakat düzelmedi. Kısır bir döngüde. Böyle bir problem var. Acaba ne olabilir? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

HDD'ye zarar vermiş olma ihtimalin var diye düşünüyorum işlemci vb parçalarda sorun olsa Windows kaynaklı bir hata vermez bence.

Bilgisayarda SSD var Windows ona kurulu acaba HDD mi yoksa SSD mi sıkıntı hocam.
Temizlerken bozmuşsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

şu günlerde yapılmıycak iş yaptım olmıycak şey geldi yeni bilgisayarlara baktım 7-8 milyarlarda seyrediyor😨

"Otomatik Onarım Hatası" benim de başıma geldi. Bilgisayarı formatladıktan sonra driverları kurdum, ekran kartı sürücüsü bilgisayarı yeniden başlatmamı isteyince başlattım ve size olan oldu, sürekli bir döngüye girdi.

RAM'leri vs. vs. hepsini teker teker söküp denedim, sanırsam sıkıntı anakarttaydı. Sistem biraz eski olduğundan yeni bir sisteme geçiş yaptım o sisteme tekrardan para ödememek için. Bu olalı maksimum 2 ay olmuştur.

Büyük ihtimal sizinki de donanımsal bir sıkıntı çünkü temizlikten sonra başınıza gelmiş. Geçmiş olsun. Yapabileceğiniz tek şey arızalı donanımı bulup değiştirmek olacaktır.

"Otomatik onarım hatası" benim de başıma geldi. Bilgisayarı formatladıktan sonra Driver'ları kurdum, ekran kartı sürücüsü bilgisayarı yeniden başlatmamı isteyince başlattım ve size olan oldu, sürekli bir döngüye girdi.

RAM'leri vs. vs. Hepsini teker teker söküp denedim, sanırsam sıkıntı anakarttaydı. Sistem biraz eski olduğundan yeni bir sisteme geçiş yaptım o sisteme tekrardan para ödememek için. Bu olalı maksimum 2 ay olmuştur.

Büyük ihtimal sizinki de donanımsal bir sıkıntı çünkü temizlikten sonra başınıza gelmiş. Geçmiş olsun. Yapabileceğiniz tek şey arızalı donanımı bulup değiştirmek olacaktır.

Yaptığım en büyük yanlış temizlik oldu sanırım. Bakalım yarın tekrar kabloları soketleri tekrar kontrol etmeyi düşünüyorum.
Belirttiğim sorunu kasanın içindeki tüm soketleri kontrol ettim hepsi yerindeydi sanırım nasıl oldu bilmiyorum fakat Boot ayarı değişmiş galiba BIOS'tan girerek Windows'un kurulu olduğu SSD'nin UEFI'li dosyasını seçerek problemimi düzelttim. Şu anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Bilgisayara restart attıktan sonra anladım ki aslında sorunum tam olarak çözülmemiş Boot ayarını SSD'ye aldım fakat PC her kapandığında bunu resliyor ve Boot ayarını SSD'de kalıcı olarak yapmayı beceremedim BIOS ekranından anlayan birisi çıkar umarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı