W10 Ses sürücüsü bulunamadı hatası

Variux

Hectopat
Merhabalar, son 2 3 gündür bazen PC'yi açtığımda ses gitmiş oluyor, hiçbir şekilde ses gelmiyor. MP3 uzantılı bir dosya açmaya çalıştığımda da ses sürücüsü bulunamadı diyor. Anca yeniden başlatınca düzeliyor. Bunun sebebi nedir? Önemli bir sürücü güncellemesi de yapmadım. Anca otomatik yapmışsa yapmıştır. Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sürücüleri kaldırıp yeniden kurmayı deneyin.

Hepsini mi yani aygıt yöneticisinde ses giriş ve çıkışları, ses video ve oyun denetleyici ve bunların alt sekmeleri var kaldırırsam Windows güncellemesinden tekrar yükleyebilir miyim?

Yükleyebilirsiniz hocam. Anakart sitesinden bulabilirsiniz. Büyük ihtimalle Realtek ses yongası kullanıyorsunuz. Realtek üzerinden bile alabilirsiniz.

Donanım kimliklerini gönderin. Ayrıca sürücü bulma veya optimize amaçlı bir program kullandın mı?

Hayır kullanmadım sadece malwarebyteden tarama yaparken cheking for Update diyor bazen tararken ondan mıdır bilmiyorum. Ses giriş çıkışlarındaki hoparlör( Realtek High Definition Audio)'ün donanım kimliği
MMDEVAPI\AudioEndpoints.
Yükleyebilirsiniz hocam. Anakart sitesinden bulabilirsiniz. Büyük ihtimalle Realtek ses yongası kullanıyorsunuz. Realtek üzerinden bile alabilirsiniz.

Cihazı kaldır mı demem gerekiyor yani bir de Realtek'in sitesinden hangisinin benim cihazıma uyumlu olduğunu nasıl anlıyacağım sitede 1001 çeşit şey var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı