W10 yüklü bilgisayara temiz kurulum ile W11 kurarken lisansı otomatik olarak tanır mı?

Berk2193

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 ile gelen yeni bir laptop aldım ve ücretsiz olarak Windows 11'e de yükseltebiliyorum fakat yükseltme yerine temiz kurulum yapmak istiyorum. Windows 11'i temiz kurulum yaparken laptopta var olan Windows lisansım silinir mi? Yoksa Windows 11'i kurarken direk tanır mı lisansı?

@Berk2193 hocam anakartınıza gömülü olarak geldiği için Windows 11 temiz kurulum yaptığınızda otomatik kendisi güncellenir. İçinizin rahat etmesini isterseniz arama çubuğuna öncelikle CMD yazıp komut çalıştırın. Açılan pencereye slmgr /xpr yazın Enter'a basın, resimdeki gibi bir şey çıkmalı. Kalıcı olarak diyorsa bunun anlamı Windows'un anahtarı gömülü demektir. Temiz kurulum yaptığınızda Windows orijinal olarak etkinleşecektir. İyi Sosyaller.
1652098823840.png

Kurduktan sonra anahtar isterse diye kendi anahtarınızı öğrenmek için CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu kodu yazabilirsiniz:
Kod:
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey

Ayrıca kaynak aldığım bu sayfada diğer yöntemler de var. Bunu yapmak istemiyorsanız ya da işe yaramazsa diğerlerini de kullanabilirsiniz.

Kaynak: Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

@Berk2193 hocam anakartınıza gömülü olarak geldiği için Windows 11 temiz kurulum yaptığınızda otomatik kendisi güncellenir. İçinizin rahat etmesini isterseniz arama çubuğuna öncelikle CMD yazıp komut çalıştırın. Açılan pencereye slmgr /xpr yazın Enter'a basın, resimdeki gibi bir şey çıkmalı. Kalıcı olarak diyorsa bunun anlamı Windows'un anahtarı gömülü demektir. Temiz kurulum yaptığınızda Windows orijinal olarak etkinleşecektir. İyi Sosyaller.
Eki Görüntüle 1382904
Bendede sizdeki gibi etkin yazıyor ama her Win10 temiz kurulum yaptığımda lisans anahtarı istiyor.

3 gün önce ben de Windows 10'dan Windows 11'e temiz kurulum ile geçtim. Lisansı sormadan otomatik olarak etkinleşti hocam. Anakarta gömülü lisansını Windows 11 lisansına dönüştürüyor.

Kurduktan sonra anahtar isterse diye kendi anahtarınızı öğrenmek için CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu kodu yazabilirsiniz:
Kod:
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey

Ayrıca kaynak aldığım bu sayfada diğer yöntemler de var. Bunu yapmak istemiyorsanız ya da işe yaramazsa diğerlerini de kullanabilirsiniz.

Kaynak: Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

@Crownguard hocamızın verdiği kodla kurulama başlamadan key öğrenilebilir. Kenara not eder gerekirse girersiniz.
Bendede sizdeki gibi etkin yazıyor ama her Win10 temiz kurulum yaptığımda lisans anahtarı istiyor.
Hocam ben yeğenlerimin pc ye de kurarken onlarda da bu şekilde. Onlarda da istemiyor. Tabi her pc marka ve modelinde denemedim. Ben bu şekilde biliyordum. Kendim de 11 kurdum kendisi etkinleştirdi. Marka modelden belki farklılık olabilir. Garanti olması açısından keyi kenara not edebilir konu sahibi. @469070 hocam sayenizde yeni bir şey öğrenmiş olduk. Teşekkürler. İyi sosyaller.
Microsoft Store da kitaplık kısmından da baktığımız zaman Windows 10 ve 11 için satın alındı, yazıyor. Benim bilgisayarım 2016 da Windows 10 ile geldi. Ben her temiz kurulum yaptığımda bilgisayar internete bağlandığında otomatik olarak etkinleşiyor. Herkese iyi sosyaller.
1652099885358.png

1652100183453.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı