W8.1 Ve Ubuntu Nasıl DualBoot olarak kurulur?

Makaleler
18
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, hali hazırda 8.1 kurulu olan bir laptopum var ama Windowsdan bıktım. Kendi kendine donuyor, kafayı yiyor. 8.1İn yanına ubuntu nasıl kurarım? Ben birkaç hafta önce kurdum, Windowsdan yer ayırıp kurdum ama dosya formatını ayarlayamadım o ayırdığım bölümün ve Windows ile çakıştı galiba. Bilgisayar Windows'u görmüyordu. Bana nasıl kurabileceğim hakkında adım adım bilgi verebilir misiniz? Ubuntu kurulumunda, Windowsla çakışmaması için hangi dosya formatını seçmem gerek?

Sen sadece Ubuntu için diskten ayrılmamış bir alan ayır. Ubuntu onu kendisi biçimlendirecek.

Kurdum ve başarılı bir şekilde açıldı ubuntu. Daha sonra kapatıp, bilgisayarın kendi boot menüsünden Windows'u seçtim ve Windows'da açıldı. Ama şuan hiçbir şekilde ubuntuyu açamıyorum, ubuntuyu seçsem de Windows açılıyor. :( @MF

NEden boot menüsü seçiyorsun ? Açılışta Windows'un önyükleyicisi ya da GRUB gelmiyor mu ?

Windows önyükleyici geliyor, ancak işletim sistemim UEFİ olduğundan Ubuntu açılmıyor. Bende 8.1'i normal, UEFİ olmayan şekilde kuracağım. Lisansımda herhangibi bir sorun olmaz değil mi? @MF

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı