Wake on lan aynı ağda değilken kullanılabilir mi?

Rid

Hectopat
Daha fazla  
Wake on lan kullanıyorum ama sadece aynı ağa bağlıyken oluyor. Evde değilken de açamaz mıyım bilgisayarı?

Bu söylediğinizi 2 senedir kullanıyorum. Statik IP'ye ihtiyacınız var. Statik IP ile evde değilken modem arayüzüne girip uyandırabilirsiniz. Diğer bir seçenek modemden port yönlendirme yapıp modem arayüzüne girmeden 3. parti uygulamalar ile uyandırma işlemi yapabilirsiniz.

Lan, ingilizcede "local area network" olarak bilinen yerel ağ bağlantısı terimine verilen isimdir. Birden fazla cihazın birbirine bağlanmasını sağlayan altyapı birimidir?

Modem arayüzüne girmeden uyandırabilrceğim bir uygulama söyleyebilir misiniz? Siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Ben uzaktan modem arayüzüne bağlanarak cihazı uyandırıyorum. Anydesk üzerinde wake on lan özelliği bulunmakta. Bu uygulama ile statik IP'ye sahipseniz modem arayüzüne girmeden uyandırma işlemi yapabilirsiniz. Port yönlendirmeyi unutmayın.

Port yönlendirme nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…