Çözüldü Walkman'in manyetik alanı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP OMEN 30L, RTX 3060, Ryzen 5 5600X, HyperX 3200Mhz CL22 16GB Dual Kit
Meslek
Kılınç Makina Tarım Sanayi'de çalışıyor
Herkese iyi sosyaller, kaset koleksiyonu yapmaya başladım ve bir de walkman aldım. Walkman kasetlerin yanında duruyor ve kasetler manyetik alandan dolayı, bozulabildiğinden dolayı biraz korkuyorum yanlarında durmasına. Walkman'in manyetik bir alanı var mı yani çalışmıyorken kasetleri bozabilir mi?

Çözüm
Herkese iyi sosyaller, kaset koleksiyonu yapmaya başladım ve bir de walkman aldım. Walkman kasetlerin yanında duruyor ve kasetler manyetik alandan dolayı, bozulabildiğinden dolayı biraz korkuyorum yanlarında durmasına. Walkman'in manyetik bir alanı var mı yani çalışmıyorken kasetleri bozabilir mi?
Kapalıyken hiç olmaz, açıkken de kayda değer bir etki yaratacağını sanmıyorum. Çok düşük seviyede elektromanyetik alan üretiyorlar.
Kapalıyken hiç olmaz, açıkken de kayda değer bir etki yaratacağını sanmıyorum. Çok düşük seviyede elektromanyetik alan üretiyorlar.

Çözüm
Hoparlör (içinde hayli büyük mıknatıs ve manyetik alan var) yanına koysan bile kaset bozulmaz.
Gençliğimiz kasetlerle geçti. Oradan biliyorum.

Kasetleri aldığım yer hoparlörlerin önüne koyma zamanla demir tozu çekilir kasetler bozulur dedi ama kutusunda durursa bir şey olmaz dedi.

Kasetleri aldığım yer hoparlörlerin önüne koyma zamanla demir tozu çekilir kasetler bozulur dedi ama kutusunda durursa bir şey olmaz dedi.
Haklı çünkü kasetleri manyetik alandan korumak lazım. Fakat biz gençliğimizde hiç dikkat etmezdik, o zaman bile hiç sıkıntı olmadı.
O dediği daha çok: "Kasetleri (büyük) hoparlör yanında depolama. Her zaman duracağı yer hoparlörün yanında olmasın." demek.
Ki bahsettiğimiz eski tip teypler ya da walkman'da çok daha düşük bir manyetik alan var.

Herkese iyi Sosyaller, kaset koleksiyonu yapmaya başladım ve bir de walkman aldım. Walkman kasetlerin yanında duruyor ve kasetler manyetik alandan dolayı, bozulabildiğinden dolayı biraz korkuyorum yanlarında durmasına. Walkman'in manyetik bir alanı var mı yani çalışmıyorken kasetleri bozabilir mi?

Bozmaz. İçinde ufak bir kafa o. Kaset kolay kolay bozamazsın çok dayanıklıdır. 2000 öncesi kullanırdık. İnternetten 56k bağlandığı için 1 MP3 1haftaya zor inerdi. Korsan karışık kaset yaptırırdık. 2000 öncesi malum parti yokken her yer festival alanıydı. O kadar güzel konserler olurdu ki. Ne günlerdi.

Mıknatıs bozar güçlü mıknatıslardan uzak tut. Ben daha bozulan kaset görmedim. Çevirir çevirir dinlerdik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı