WAN ve Gigabit Ethernet portu olan modem önerisi

sirAlp

Kilopat
Selamlar, TurkNet'in 1GB fiber internetine geçtim fakat bir sorunla karşılaştım. Fiber internetin yanında 1 adet GPON ve ZyXEL VMG3625-T50b modem geldi fakat gelen modemde sadece 1 adet 1 gigabit Ethernet portu(WAN) var ona da GPON bağlıyorum.

Hem WAN portu olan hem de 1 gigabit Ethernet portu olan modem önerir misiniz?

(Sorunum başka bir şekilde çözülüyor ise çözüm yollarını da belirtir misiniz?)

Sorununuz tam olarak nedir?

Modemde bir adet WAN portu olur ve onu da GPON ONT cihazına bağlarsınız zaten. Bilgisayarınızı 4 tane LAN portundan birine bağlamanız gerek. 4 portun herbiri de 1 gigabit destekliyor. 1 gigabit desteklemeyen modem kalmadı artık.

Birden fazla internet aboneliğine sahipseniz ve iki aboneliği birleştirmek istiyorsanız birden fazla WAN portu kullanıp yük dağıtımı yaparsınız. İkinci bir WAN portuna ihtiyacınız yok.

Yardımın için teşekkür ediyorum. Sorunum 1 gigabit internetim olmasına rağmen 100 mb/s hız alabiliyordum fakat sorunu çözdüm. Kullanmış olduğum kablo CAT5'miş evi biraz talan ettin ve CAT5b kablo buldum ve sorunum çözüldü. Bu kadar basit bir şeyi nasıl düşünemem acaba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…