WannaCrypt0r için Ücretsiz Antivirüs Tavsiyesi

DarkLightning

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Amasya
Daha fazla  
Meslek
Kida Teknoloji - Yazılım Geliştirme
Özellikle son günlerde çıkan WanaCRYPT0R 2.0 virüsü sebebiyle Windows 10 işletim sistemi için ücretsiz virüs yazılımı tavsiye edebilir misiniz?

Her ne kadar Windows 10'un şuanda tehlike altında olmadığı açıklansada, öğrendiğim kadarıyla Windows Defender üzerinde bulunan bir açık sebebiyle eğer güncellenmezse Windows 10'ada bulaşma riski mevcutmuş. Tüm dosyalarımın yedeğini aldım, fakat gerek bu virüs gerekse piyasadaki diğer virüslere karşı ekstradan tedbir almak amacı ile tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Bilmediğiniz sitelere girmedik bilmediğiniz programları kurmadığımız sürece virüslerden korkmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Ben 12 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım anti virüslere sıcak bakmıyorum. Çünkü adamlar bir yandan anti virüs yazarken bir yandan virüs yazıyorlar o yüzden bence en garantisi bilmediğimiz şeyleri yapmamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Girdiğiniz sitelere, indirdiğiniz dosyalara dikkat ettiğiniz sürece bir sıkıntı olmaz. Ayrıca Windows 7 veya Windows 8 kullanan kullanıcılar hiç Windows'a suç atmasın, güncelliğini yitirmiş işletim sistemleri her türlü tehlike dedir.

Windows güncellemelerini aksatmadığınız takdirde bu zararlının bulaşması zaten engellenebiliyor dünden beri. Bunun dışında AV kullanımının önemini de kaç kere yazmama rağmen kullanmayanlara diyecek birşey yok zaten. Bulaştığında kendileri artık çözer şifreleri.

Windows Defender, Cloud koruması devrede olduğunda bu zararlıya karşı güvenliği sağlıyor.

Bir kez daha güncel işletim sistemi kullanmanın avantajını gördük!

Aynen hocam Windows 8.1 kullanıyordum birkaç ay önce 10'a istemeye istemeye geçmiştim. Pişman değilim şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…