Warband'da ordu nasıl olmalı?

Ludvigg

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yıl oldu 2025 ben hala Warband'ı severek oynuyorum neyse konumuza dönelim şu anda ordum aşırı iyi aslında 135 tane kergit kargıcım var fakat bunların hepsini svadyalı şovalyeye çevirsem daha mı iyi olur yoksa kocaman bir piyade birliği mi daha iyi olur? Piyade oynamayı çok seviyorum ama meydan muharebesinde yok olacağım gibi hissediyorum. Piyade + okçu beni gerçekten çeken bir Aura'sı var fakat yapmaya cesaretim yok sizce denemeli miyim yoksa gereksiz bir uğraş mı?

Eklemeyi unutmuşum kral olduğum için orduma 200 kişi alabiliyorum 150 kişi piyade + okçu 50 de süvari yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyisi süvari birliği onlara karada ölüm yok.
Sarranid memlük yap işin rahat ben rahat olsunlar diye yanlarına okçu koyuyordum.

Yıl oldu 2025 ben hala Warband'ı severek oynuyorum neyse konumuza dönelim şu anda ordum aşırı iyi aslında 135 tane kergit kargıcım var fakat bunların hepsini svadyalı şovalyeye çevirsem daha mı iyi olur yoksa kocaman bir piyade birliği mi daha iyi olur? Piyade oynamayı çok seviyorum ama meydan muharebesinde yok olacağım gibi hissediyorum. Piyade + okçu beni gerçekten çeken bir Aura'sı var fakat yapmaya cesaretim yok sizce denemeli miyim yoksa gereksiz bir uğraş mı?

Eklemeyi unutmuşum kral olduğum için orduma 200 kişi alabiliyorum 150 kişi piyade + okçu 50 de süvari yapabilirim.
hocam haritada gezerken felan süvari ile gezmek mükemmel oluyor hem hızlısınız hem de svadya şövalyesi en iyi süvari birliği olduğu için meydan muharebesi de kaybetmezsiniz.

En iyisi süvari birliği onlara karada ölüm yok.
Sarranid memlük yap işin rahat ben rahat olsunlar diye yanlarına okçu koyuyordum.

Karada ölüm yok zaten kargıcılarda fazlasıyla güçlü fakat kuşatmaya gittiğimde yok oluyorum ve karşıma rodok orduları geldiğindede eziyorlar.

hocam haritada gezerken felan süvari ile gezmek mükemmel oluyor hem hızlısınız hem de svadya şövalyesi en iyi süvari birliği olduğu için meydan muharebesi de kaybetmezsiniz.
meydan muharebelerini okçu birliklerde çok büyük fark yaratıyor oyunu 3 yıldır oynuyorum ve hep süvari oynadım piyade ve okçu gücüde çok gibi geliyor

Piyade+okçu için en iyi seçenek her zaman rodoktur. Süvari kullanmadan çoğu orduya karşı da üstün gelebilirsiniz.
Deniyeceğim rodok kombinasyonunu ama şuan rodoklarla savaştayız müttefik olabilirsem çok tatlı olucak

Karada ölüm yok zaten kargıcılarda fazlasıyla güçlü fakat kuşatmaya gittiğimde yok oluyorum ve karşıma rodok orduları geldiğindede eziyorlar.

meydan muharebelerini okçu birliklerde çok büyük fark yaratıyor oyunu 3 yıldır oynuyorum ve hep süvari oynadım piyade ve okçu gücüde çok gibi geliyor

Deniyeceğim rodok kombinasyonunu ama şuan rodoklarla savaştayız müttefik olabilirsem çok tatlı olucak
Hocam harita hızı büyük avantaj okçu ve piyade ile 4.0 ile gidiyorsaniz süvariler ile bile 7.5 civarı olabilir. Genel olarak svadyalı süvariler hem kargı hem yakıncı silahına sahip ve çok kuvvetli zırhları var. Zaten kazanamayacağınız bir savaştan hız sayesinde rahatça kaçarsın. Bi kalede de güçlü okçu piyadeli birliğin bulunur istediğin zaman değiştirirsin.

Meydan muharebelerinde süvari en iyisi. Kasması biraz zor ama Sarranid Memlük veya Svadyalı Şovalye'ye çevirebilirsiniz. Kale kuşatmalarında da at sırtında olmadığı zaman kargıcılara göre daha kuvvetliler diye biliyorum. Tabii kuşatmalarda okçu da gerekiyor. Kuşatmalar için Nord Kahramanı/Rodok Çavuşu + Rodok Keskin Nişancısı iyi bir ikili. Üşenirseniz eğer sadece okçu toplayın biraz. Meydan muharebelerinde de okçular çok iyi iş yapabiliyor ama iyi yönetmek lazım orduyu.

Ayrıca ne yazık ki Warband, muharebelerde farklı sınıfların bir arada oynanmasına pek müsade etmiyor. Savaşlara çok fazla adamla girilmiyor ve rakibin ordu sayısı çok fazla olduğu zaman da bütün ordunuzu savaş alanına sokmuyor, sonradan destek ekip olarak yolluyor. Öyle olunca da param pirçik oluyor. Yapacak pek de bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı