Warning... No drive found hatası

jupiter65

Megapat
Daha fazla  
Bir kaç gün önce 8.1 den Windows 10 geçtim. (Temiz kurulum) Tüm yazılımlar sorunsuz çalışıyor. Gigabyte Anakart sitesinden Biosun güncel sürümünü USB belleğe kopyaladım. Bios ekranından F8 ile USB den Bios güncellemesini başlattım. Sonrasında Warning “No drive found” hata penceresi çıktı. 8.1 de aynı metodla Biosu sorunsuz güncellememe rağmen, Windows 10 a geçtikten sonra resimdeki hatayı aldım. “Sürücü bulunamıyor”
Aygıt yöneticisinden Flash belleği güncelledim. Pc den kaldırdım. Disk yönetiminden kontrol ettim, sağlam gözüküyor. Zaten Windows 10 a temiz kurulum yaparken bu USB belleği kullanmıştım. Her denemede aynı hata devam etti. Böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

Dosya Ekleri

• 20160506_203344.jpg
    99,9 KB · Görüntüleme: 380
İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın. Kullandığın usb bellek nedir ve hangi formatta?

4. Resimde " Daha iyi performansa getir" tilki seçili durumda "Tamam" butonuna bastım.
Bunların dışında mesajımda bahsetmiştim; aynı USB bellek ile, daha önce sorunsuz "Q Flash" yolundan Bios Update" yapmıştım.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    30,4 KB · Görüntüleme: 317
  • 2.jpg
    57,8 KB · Görüntüleme: 261
  • 3.jpg
    23,9 KB · Görüntüleme: 262
  • 4.jpg
    29,6 KB · Görüntüleme: 292
Format biraz uzun sürdü.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 353
Çözümü buldum, faydası olur diye paylaşıyorum. Murat arkadaşımızın USB Bellek üzerinde yoğunlaşması, hatayı bulmamda yardımcı oldu. Önerdiği "Hp usb format tool" dan sonra,"Rufus"yazılımı yükledim. Ekteki resimde görüldüğü gibi "Dosya Sistemi" bölümünü "Fat 32" olarak işaretledim.

Sonra biçimlendirdim. Gigabayte sitesinden güncel sürüm sürücüsünü indirip, USB Belleğe kopyaladım. Öncesinde bellekte sadece F7 dosyası (x79UP4.F7) varken, son biçimlenme sonrasında 4 adet dosya oluştu.

Bundan sonra Bios dan F8 ile güncelleme başladı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…