WAT vs Antalya

Yaz için hangisini seçmeliyim

• Wat 3 ay çalışma ve okulumun uzaması

Oy: 1 20,0%
  • Antalya 2 ay çalışma ve yaz stajı

Oy: 4 80,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5

333825

Kilopat
Zamanın Tanığı
Arkadaşlar çok karasız kaldım o yüzden seçimi size bırakıyorum. Bir mühendislik öğrencisi olarak 3 Aylık yaz tatilimi nasıl değerlendirebilirim? Antalya'da garsonluk mu Work and Travel yapmak mı?

Eğer Antalya'ya gidersem: Masrafları çıkardıktan sonra kalan 28k birikim. 2 ay çalışma süresi. Son olarak da üniversitemin yaptıracağı 1 aylık yaz stajımı yapacağım ve okulum uzamayacak.

Eğer Work and Travel yaparsam: 3 ay çalışma süresi. Maaş ne kadar bilmiyorum. Staj yapamayacağım mecburen okulum bittikten sonraki yaz yapacağım! Bu sebeple okulum uzayacak. Ayrıca ücretin yarısını da milletten borç isteyecem.

Sizce hangisini seçmeliyim? Amerika Amerika deyip WAT'ı işaretlemeyin. Ben de WAT yapmak istiyorum fakat okulumun hem geç bitişi hem de yaz stajlarımın oluşu sebebiyle Antalya diyesim geliyor. Saygılarımla...

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok karasız kaldım o yüzden seçimi size bırakıyorum. Bir mühendislik öğrencisi olarak 3 Aylık yaz tatilimi nasıl değerlendirebilirim? Antalya'da garsonluk mu Work and Travel yapmak mı?

Eğer Antalya'ya gidersem: Masrafları çıkardıktan sonra kalan 28k birikim. 2 ay çalışma süresi. Son olarak da üniversitemin yaptıracağı 1 aylık yaz stajımı yapacağım ve okulum uzamayacak.

Eğer Work and Travel yaparsam: 3 ay çalışma süresi. Maaş ne kadar bilmiyorum. Staj yapamayacağım mecburen okulum bittikten sonraki yaz yapacağım! Bu sebeple okulum uzayacak.

Sizce hangisini seçmeliyim? Amerika Amerika deyip WAT'ı işaretlemeyin. Ben de WAT yapmak istiyorum fakat okulumun hem geç bitişi hem de yaz stajlarımın oluşu sebebiyle Antalya diyesim geliyor. Saygılarımla...
Belki WAT da böyle bir fırsat bir daha ayağına gelmeyecek ama istediğin zaman Antalya ya gidebilirsin. Farklı deneyimler vs görmek için bence WAT ayrıca tutumlu olursanız Antalyadaki işten daha fazla para kazanabilirsiniz..

Belki WAT da böyle bir fırsat bir daha ayağına gelmeyecek ama istediğin zaman Antalya'ya gidebilirsin. Farklı deneyimler vs görmek için bence WAT ayrıca tutumlu olursanız Antalya'daki işten daha fazla para kazanabilirsiniz.

Zaten tutumlu ve savaşçı birisiyim. Evet doğru wat bir daha ayağıma gelemeyecek. Fakat şöyle bir durum da var bu ayın ortasında Antalya'ya gideceğim bu yazım böyle geçecek diğer sene ya Antalya'ya da wat seçeceğim ve bir daha bu işi yapmayacağım. Kendi alanımda iş bulup çalışacağım yani diğer yaz ırgat olarak geçireceğim son yaz.

Zaten tutumlu ve savaşçı birisiyim. Evet doğru wat bir daha ayağıma gelemeyecek. Fakat şöyle bir durum da var bu ayın ortasında Antalya'ya gideceğim bu yazım böyle geçecek diğer sene ya Antalya'ya da wat seçeceğim ve bir daha bu işi yapmayacağım. Kendi alanımda iş bulup çalışacağım yani diğer yaz ırgat olarak geçireceğim son yaz.
Hocam ben ne olursa olsun WAT seçerdim. Ayrıca hangi ülkeye gideceğinizi bilmiyorum ama eğer teknolojik ürünler ucuz ise oradan ihtiyaçlarınızı da alabilir üstüne tutumlu olursanız döviz kazanacağınız için Türkiye ye tekrar dönünce güzel bir para da elde etmiş olabilirsiniz. Ayrıca yeni deneyim elde ediyorsun bence bu hem paradan hem teknolojik ürünlerden çok daha iyi bir şey.

Hocam ben ne olursa olsun wat seçerdim. Ayrıca hangi ülkeye gideceğinizi bilmiyorum ama eğer teknolojik ürünler ucuz ise oradan ihtiyaçlarınızı da alabilir üstüne tutumlu olursanız döviz kazanacağınız için Türkiye'ye tekrar dönünce güzel bir para da elde etmiş olabilirsiniz. Ayrıca yeni deneyim elde ediyorsun bence bu hem paradan hem teknolojik ürünlerden çok daha iyi bir şey.

Vallahi hocam zaten en yeni ürünlere sahibim. Benim şu an wat seçmememin sebebi ise hem başkasından borç istemek istememem hem de yaz stajımı yapmam. Ama şöyle yapabilriim yüksek ihtimalle. Eğer bu yaz staj yaparsam yani stajlarımı biriktirmezsem ve diğer yaz için 1 stajım kalırsa wat seçip kalan son stajımı okulum bittikten sonra yapabilirim. Maddi durumlar zaten sıkıntılı. 100 bin TL fiyat çıkardılar.

Gerçekçi olmak gerekirse şuan Amerika vizesi almak çok zor. Kabul etmezlerse vizeye başvuru için vereceğiniz para boşa gidecek. Kabul ederlerse W&T çok daha güzel bir seçenek.

Gerçekçi olmak gerekirse şuan Amerika vizesi almak çok zor. Kabul etmezlerse vizeye başvuru için vereceğiniz para boşa gidecek. Kabul ederlerse W&T çok daha güzel bir seçenek.
750 dolar başvuru ücreti. Eğer o ücret yanarsa oturur ağlarım.

Gerçekçi olmak gerekirse şu an Amerika vizesi almak çok zor. Kabul etmezlerse vizeye başvuru için vereceğiniz para boşa gidecek. Kabul ederlerse W&T çok daha güzel bir seçenek.

Bu sene okulumda Erasmus sınavı vardı. Geçen sene derece yaptım ama sıralamada geriye düştüğüm için yedekteydim. Bu sene ise maddi durumdan dolayı hiç girmedim sınava. Sanırım seneye de aynı şeyi düşüneceğim. Açtığım konulara bakarsanız her ay en ucuza ne yenir konularıyla ilgilendiğimi görürsünüz.

750 dolar başvuru ücreti. Eğer o ücret yanarsa oturur ağlarım.

Bu sene okulumda Erasmus sınavı vardı. Geçen sene derece yaptım ama sıralamada geriye düştüğüm için yedekteydim. Bu sene ise maddi durumdan dolayı hiç girmedim sınava. Sanırım seneye de aynı şeyi düşüneceğim. Açtığım konulara bakarsanız her ay en ucuza ne yenir konularıyla ilgilendiğimi görürsünüz.
Hocam Erasmus gene daha kolay. W&T için vize gerçekten çok zor. Riske atacak bir paranız yoksa bence şuan için boşverin. Vize çıkacağına emin olsanız hiç durmadan W&T ile gidip, 3 ayda 2bin Dolar civarı para yapıp gelirsiniz çok daha güzel olur ama maalesef öyle bir durum yok.

Hocam Erasmus gene daha kolay. W&T için vize gerçekten çok zor. Riske atacak bir paranız yoksa bence şu an için boş verin. Vize çıkacağına emin olsanız hiç durmadan W&T ile gidip, 3 ayda 2bin Dolar civarı para yapıp gelirsiniz çok daha güzel olur ama maalesef öyle bir durum yok.

Abi dediğim gibi. Bu yaz Antalya'ya gideceğim biriktirebildiğim kadar biriktireceğim. Yüksek ihtimalle yarısını. Kalanı da borç bulacağım. Yaklaşık 1 aylık maaşımı ön ödeme olarak ödeyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı