_Magellan_
Hectopat
- İşlemci
- AMD RYZEN 5 3600
Merhaba sayın Technopat Sosyal okurları... Kısa bir süre önce 2 adet 8x2 16 GB RAM'im bozulmuştu. Bunun üzerine yeni bir RAM sipariş ettim ve Dual bir şekilde kullanmaya başladım. Lakin dün birden gece PC'mi kullanırken görüntü gitti. Kasayı tekrar açtığımda görüntü gelmedi ve kasamın içine baktığımda CPU ışığım beyaz renkte yanmaktaydı. Ondan sonra işlemcimi bir güzel çıkarttım, tekrardan yerine oturttum. Ve PC'yi çalıştırdım ama yine aynı ışık yanmaya devam etti. Daha sonra PC'yi kurcalarken 2 adet RAM'lerden birini çıkarttım ve bir baktım PC açıldı. Daha sonra BIOS ayarlarından XMP'yi açtım ve yine görüntü gelmedi. Ondan sonra BIOS pilini çıkarttım BIOS'u sıfırladım tekrardan RAM'imi oturttum ve PC'yi açtım ve yine açıldı. Ondan sonra manuel olarak ( normalde 3600 MHz olarak çalışmakta ) ben bunu 3200 yaptım çünkü 3600 yaptığımda yine açmadı. PC'yi şu an kullanabiliyorum. Lakin herhangi bir voltaj ayarı yaptığımda ya da RAM MHz değiştirdiğimde ya da Dual RAM'i taktığımda PC'de sorun oluyor. Bazen oyun oynarken kapanma sorunları yaşıyordum. Aniden PC kapanıyor ve WattMan hatasını veriyordu AMD... Sanki sorunum güç kaynağımmış gibi geliyor. Sizin düşünceniz nedir?
Anakart modelim B450 M Pro M.2 Max.
Anakart modelim B450 M Pro M.2 Max.