WD 1 TB Blue HDD Titreme ve Ses Sorunu

Domyos

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik 3.Sınıf Öğrencisi
Arkdaşlar WD 1 TB Blue 7200 RPM bir dike sahibim ama dün birden titremeler başladı ve sesi de rahatsız edici düzeyde. Kasanın üst kısmına dokuduğumda ise titrediğini hissediliyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef ömrünü tamamlamak üzere.
Diski 2 ay önce almıştım daha çok erken dei lmi ? Birkaç sorum daha var. Bu titreme neden bir anda başladı ve kasa masanın sağ altında bulunduğundan ayağımı bazen yanlışlıkla çarpa biliyorum bu sorunun nedeni olabilir mi ? Bu titreme olayı diğer bileşenlere zarar verir mi ? Son olarak hd tune testi yaptı ama sonuçlardan pek birşey anlayamadım.Sesler de kafa atma sesi gibi gelmedi hep çıkıyor yüke girince biraz artıyor ama hep çıkyor ve bahsettiğim ses çıkarken sabit disk ışığı yanmıyor .Kablolamada bir sıkıntı yok. Testler

Dosya Ekleri

• hd tune 2.jpg
    183,8 KB · Görüntüleme: 114
  • hd tune.jpg
    181,9 KB · Görüntüleme: 124
  • hd tune 3.jpg
    234,2 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
Diskin birşeyi yok. Söylenilenlere inanma
Öncelikle diskin yerine tam montajlandığından emin ol. Karşılıklı olarak iyi vidalanmamış bir HDD bu şekilde titreşim yapabilir.
İkinci olarak ta disk içerisindeki dosyaları, düzenli olarak birleştirmelisin.
Bu işi windows görev yönetici içerisindeki disk birleştirme uygulaması ile yapabileceğin gibi, bazı özel programlar da kullanabilirsin.
MyDefrag 4.3.1

Sağolun sesi ön kasa fanı yapıyormuş fan bağlantısını kesince ses gitti.Tireme ise devam ediyor diski kasanın kendi montaj aparatı ile monte ettim. Bu titreme (çok fazla değil) ekran kartı gibi bileşenlere zarar verir mi ?

Sağolun sesi ön kasa fanı yapıyormuş fan bağlantısını kesince ses gitti.Tireme ise devam ediyor diski kasanın kendi montaj aparatı ile monte ettim. Bu titreme (çok fazla değil) ekran kartı gibi bileşenlere zarar verir mi ?

Kendi montaj aparatı ile monte etmiş olsan da sağlıklı bir montaj yapmadıysan titreşimler duyulabilir.
HDD'ler yuvalarına sağlıklı bir şekilde sıkı sıkı monte edilmelidir.
Küçük titreşimlerin büyümemesi için defragment (Disk birleştirme) kurallarını uygulamanızda yarar var.
Titreşim diğer bileşenlere zarar vermez. Mekanik olarak birbirlerine etki etmiyorsa eğer. Ancak titreşimlerin sebebi araştırılıp giderilmezse ilerde daha büyük sorunlara sebebiyet verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…