WD 1 TB HDD geç açılma sorunu

Yer
Leningrad
Windows 10'a geçtikten sonraki sorunlarımdan biri de bu. Bu aralar oluyor arada bir ama mekanik disk diye normal mi yoksa bir gariplik mi var çözemedim. Windows 7 kuruluyken hiç bu hatayı almıyordum. Diski tıklıyorum, içindeki dosyalardan birini açmak istiyorum ama bir süre o malum yuvarlak dönüyor ve 5-10 saniye bekledikten sonra açılıyor ancak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam W10 daha çok SSD'ler için yeni nesil bir sistem. HDD bu tip olaylar normal ama sizin HDD baya eskimiş gibi geliyor bana.

hdd sektör yemiş olabilir hddtune ile geniş çaplı bir aramada görebilirsiniz ne kadar hasar aldıgını.

Çok eskiden aldığım Samsung Story 1 TB HDD var elimde halen kullanmaktayım fakat çalışmadığı zamanlarda kendini güç tüketim moduna mı alıyor anlamadım ama bir süre kullanmadıktan sonra klasörleri açmaya çalıştığınızda yeniden başlayıp 2-3 saniye bekliyor. Güç şeçeneklerinden baya bir araştırmıştım ama hiç bir sonuca ulaşamadım. Sanırım kendi özelliği

Windows ve R tuşuna basın. Çıkan panele msconfig yazın ve açılan pencerede önyükleme kısmına gelin. Oradan gelişmiş seçeneklerden işlemci sayısını işaretleyip olabilecek en yüksek rakamı seçin. Bu biraz açılışı hızlandırır.

Bence diskinizin önce bir hata bakımına, sonra da güzelce birleştirilmeye ihtiyacı var.

HD Tune isimli uygulamanın ücretsiz versiyonunu indirip "Health Check" kısmından bir test yapın (1-2 saat sürecektir).

Daha sonra iobit Smart Defrag adlı uygulamayı indirip "Akıllı birleştir ve dosyaları önceliklendir" seçeneğini kullanın. Bu da bir kaç saat (belki yarım gün) sürebilir.

En son disk resminin olduğu bölümün üstünden "açılışta birleştir" seçeneğini de işaretleyin. Haftada bir açılış dosyalarını bir yerde toplasın.

2Tb HDD'im var, bu söylediklerimi ayda bir otomatik yapıyorum, açılış birleştirmesini de haftada bir yapıyorum, ağzına kadar dolu olmasına rağmen 14-15 saniyede açılıp hazır oluyor bilgisayarım.

Son düzenleme:
Hocam imkânın varsa SSD'ye geç. Windows 8 ve üstü sistemler SSD için tasarlanmıştır. Austlogic defrag kullan, windows search hizmetini devre dışı bırak, disklere sağ tıkla (C,D) oradan dizinleme timini kaldır gelen uyarıya tümünü yoksay de. İnsanları SSD'ye geçirmeye çalışıyorlar windows, programlar, oyunlar bile.

Suçu W10'a atmayın.
Eski tip hard disklerin performansı zamanla oldukça yavaşlar, ister 32 ister 64mb ön belleği olsun.
O kadar eski bir disk değil ama. WD Black serisi bir disk. Arada takılıyor böyle. Sanki uykudan uyanıyor gibi.
Hocam W10 daha çok SSD'ler için yeni nesil bir sistem. HDD bu tip olaylar normal ama sizin HDD baya eskimiş gibi geliyor bana.
Yok ya o kadar eski değil. Sonuçta depo olarak kullanıyorum sistem kurulu değil ki? Ayrıca bazen PC geç açılıyor bazen de monitör kapandığı halde kasa çalışmaya devam ediyor 20 saniye kadar daha.
hdd sektör yemiş olabilir hddtune ile geniş çaplı bir aramada görebilirsiniz ne kadar hasar aldıgını.
Bir denerim.
Bende de var bu. Alalı daha 1 sene oldu.
Evet ben de alaı 2 yıl olmadı bile.
Belki de
Sistem SSD'ye kurulu.
Tam detayları bilmediğim için bu işlere kalkışamam sanırım
SSD kullanıyorum sistem SSD'de. WD'i depo olarak kullanıyorum torrent ve emule dosyaları var orda. Bir de müzik foto arşivi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…