WD 1 TB HDD geç açılma sorunu

Dosya Ekleri

• Yeni Microsoft PowerPoint Sunusuoooo.jpg
    113,3 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm için güç seçeneklerinden disk uyku süresini 0 yapmalısınız. Aynı sorun bende de var ama 0 yapmıyorum. Diskin sağlığı için zaten uyuması daha mantıklı. Eğer motor sürekli dönerse diskin ömrü azalacaktır. Yani bu süre sizi rahatsız etmiyorsa o değeri 15 veya 20 yapmanızı tavsiye ediyorum.

Ek olarak diske çok yazdırma işlemi yapıyorsanız disk birleştirme yapabilirsiniz ki arkadaşlar öneri ile size zaten yaptırmış. Çok fazla yazma işlemi yapmadığınız, sadece dosya sakladığınız, çok fazla oyun vb. uygulama kurulu olmayan bir diskse ben disk birleştirme de tavsiye etmiyorum diski yoruyor, diskin sıcaklığını artırıp ömrünü kısaltır. Çok fazla yazdırma işlemi yapıyorsanız her 500GB silme ve 500GB yazmada bir kez disk birleştirme tavsiye ediyorum.

Bir arkadaşın önerisini görmüştüm. Asla IOBit yazılımları kurmayın sisteminize. Sürücü güncelleme yazılımını da Defrag aracı kuruyor reklam olarak. Onu kaldırın. Sürücü bulucular Windows 10'a zarar veriyor.

IObit tavsiyesini ben vermiştim, kendi bilgisayarımda da ücretsiz olanlarından Smart Defrag ve Uninstaller'ı kullanıyorum. Sizin önermeme sebebiniz nedir?

Bu arada, kurulum esnasında paralı olan ve tüm küçük yazılımları bir araya getiren Advanced System Care'i kursun mu diye soruyor, hayır derseniz sadece seçtiğiniz şeyi kurup bir daha sataşmıyor.

Yine de IObit Smart Defrag'tan memnun değilseniz, Piriform Defraggler öneririm.

Her durumda Windows disk birleştiricisi yeterli değil. Onlar tüm bilgisayar kullanıcılarından topladıkları istatistiklere göre 64Mb'ın üzerindeki dosyaları birleştirmeme kararı almışlar. Bu sayede hem birleştiricinin işi azalıyor hem de en çok yavaşlık sağlayanlar küçük dosyalar oldukları için sistemin hızını ortalama olarak muhafaza etmek mümkün oluyor. Ancak, oyun oynayan herkesin oyun dosyalarının olduğu yerde neredeyse her dosya 64Mb'tan büyüktür. Hatta bazı oyunların exe dosyaları bile 100 kusur MB. Bu yüzden harici bir birleştirme yazılımı şart.

IObit tavsiyesini ben vermiştim, kendi bilgisayarımda da ücretsiz olanlarından Smart Defrag ve Uninstaller'ı kullanıyorum. Sizin önermeme sebebiniz nedir?
Özellikle Advanced System Care aracı ve sürücü bulucu araçları sisteme zarar veriyor. IOBit'in kullandığım iki aracı var(dı). Birisi IOBit Unlocker ki kendisi silinemeyen dosyaları silmekte biçilmiş kaftan yazılımlardan birisidir. Birisi de IOBit SmartRAM. Bu yazılım düşük RAM'e sahip bilgisayarların performansını artırıyor. Geri kalanını sisteme sert davranan yazılımlar oluşturduğu için tavsiye etmiyorum.

Yine de IObit Smart Defrag'tan memnun değilseniz, Piriform Defraggler öneririm.
Piriform Defraggler önerinize katılıyorum. Auslogics Disk Defrag Free'yi de tavsiye ederim. Pro sürümü en son kurduğumda sorunluydu. Bu sebepten tavsiye etmiyorum. Ek olarak disk ile ilgili işlemlerde Ashampoo araçlarını da önerebilirim.

Windows disk birleştiricinin yeterli olmadığı konusunda haklısınız.

Sondan başlayayım sadece Defrag kaldı diğer 2 gereksiz gördüğüm programı hemen kaldırmıştım. Disk birleştirmeyi ben de yapmak istemiyorum. Defrag programını kullandım ama çok sık kullanmam sanırım. Bahsi geçen diski Emule ve Torrent için ve diğer arşivim için kullanıyorum. Emule ve Torrent açıkken haliyle disk de aktif oluyor. O sayıyı da tekrar 20 yapıp bir süre de o şekilde test ederim.
...
Şu an bu kurulu sadece. Tam detaylardan anlamam ama çok sık kullanacağım sanmıyorum.
Auslogics Disk Defrag.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…