WD 240 GB SSD okuma ve yazma hızı düşük

Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde Vatan Computer'dan WD 240 GB SSD aldım okuma yazma hızı 545/430 ama bir programdan aldığım sonuç ise çok farklı, 232/185 MB/s.
Anakartım çok eski olduğu için sitesine girdim ve desteklenen markalar içinde WD'nin hiçbir serisi yok. Bu problemin sebebi bu olabilir mi?

816DFE59-08CA-4E48-AEC8-D116CFBA8715.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle WD'nin SSD konusunda berbat bir marka olduğunu söylemeliyim. Yıllardır HDD üreten bir marka olan WD daha geçenlerde SSD üretimine yeni başladı. Dünyadaki en iyi HDD üreticilerinde ilk 3'e koyabilirsin ama SSD için sondan 3. sıraya dahi zor girer. Okuma yazma hızlarına gelince pek şaşırmadım doğrusu. Eğer son 15 gün içinde aldıysan iade edip; Toshiba, Adata, Samsung gibi markalardan SSD almanı öneririm. Eğer iade şansın kalmadıysa bile bu ekran görüntüsünü gösterip, vaadedilen okuma yazma değerlerini alamadığını söylersen iade veya değişim yapabilirler. Dediğim gibi bence WD markasından uzak dur. Tabi artık bunun için imkanın yoksa yeni bir WD SSD'de okuma yazma hızların stabil olarak çalışabilir. Bu durumun senin anakartınla veya bağlantıları ile bir alakası olacağını kesinlikle düşünmüyorum.

Öncelikle WD'nin SSD konusunda berbat bir marka olduğunu söylemeliyim. Yıllardır HDD üreten bir marka olan WD daha geçenlerde SSD üretimine yeni başladı. Dünyadaki en iyi HDD üreticilerinde ilk 3'e koyabilirsin ama SSD için sondan 3. sıraya dahi zor girer. Okuma yazma hızlarına gelince pek şaşırmadım doğrusu. Eğer son 15 gün içinde aldıysan iade edip; Toshiba, Adata, Samsung gibi markalardan SSD almanı öneririm. Eğer iade şansın kalmadıysa bile bu ekran görüntüsünü gösterip, vaadedilen okuma yazma değerlerini alamadığını söylersen iade veya değişim yapabilirler. Dediğim gibi bence WD markasından uzak dur. Tabi artık bunun için imkanın yoksa yeni bir WD SSD'de okuma yazma hızların stabil olarak çalışabilir. Bu durumun senin anakartınla veya bağlantıları ile bir alakası olacağını kesinlikle düşünmüyorum.
Dostum en misin 😂😂? Belki bir Samsung değil ama gayet iyi SSD yapıyor WD. 1-1.5 yıl olacak halen ilk gün geldiği gibi yavrucak.

Western Digital'e "çöp" diyen biri. İlginç...
Bu arada anakartınız muhtemelen SATA 2 destekliyor. Ondan dolayıdır. Ama bu size günlük kullanımda bir sıkıntı yaşatmayacaktır.

Arkadaşlar öncelikle herkese cevapları için teşekkürler.Anakartım 12 senelik Asus striker II formula.Bu arada keşke Samsung aldaydım.WD 220 tl Samsung ise indirimle 303 tl idi.Samsungun indirimini 1 günle kaçırdığım için WD aldım.
Eski olduğunu düşünürsek, büyük ihtimalle Sata 2'den kaynaklanıyor. Anakartınız nedir? CrystalDiskMark ile sonuçları atar mısınız?
Gün içerisinde atarım.

Arkadaşlar öncelikle herkese cevapları için teşekkürler.Anakartım 12 senelik Asus striker II formula.Bu arada keşke Samsung aldaydım.WD 220 tl Samsung ise indirimle 303 tl idi.Samsungun indirimini 1 günle kaçırdığım için WD aldım.

Gün içerisinde atarım.
Anakartınızda sadece SATA 2 portları bulunuyor. O yüzden en fazla 300 MB hızına ulaşabilirsiniz. Yine de HDD'den daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı