kaiser soze
Megapat
- Makaleler
- 3
Senin ana kartında bir adet NVMe SSD yuvası var. Aşağıdaki fotoğraftaki üstte işaretli yer NVMe destekli M.2 yuvası oluyor. Eğer hazır sistem olarak aldıysan oraya normal bir SSD koymuş olabilirler. Boşsa kesin oraya SSD almalısın. En mantıklı hareket o. Eğer doluysa aşağıdaki işaretli yere bakmak lazım. Eğer ekran kartı onun üzerini örtecek kadar kalın değilse oraya adaptör vasıtasıyla bir NVMe SSD takabiliriz. Normaldeki performansı kadar olmasa da her halükarda SATA modellerden daha iyi olur. O işe yanaşmazsan yukarıda önerdiğim iki model iyidir.ASUS PRIME H610M-K D4
Dediğin yerde hocam ekran kartının üst kısmı orda normal 512gb lik wd ssd görünüyor kasa dışından alt taraftaki o çiftli gibi olan yer görünmüyor bulamadımSenin ana kartında bir adet NVMe SSD yuvası var. Aşağıdaki fotoğraftaki üstte işaretli yer NVMe destekli M.2 yuvası oluyor. Eğer hazır sistem olarak aldıysan oraya normal bir SSD koymuş olabilirler. Boşsa kesin oraya SSD almalısın. En mantıklı hareket o. Eğer doluysa aşağıdaki işaretli yere bakmak lazım. Eğer ekran kartı onun üzerini örtecek kadar kalın değilse oraya adaptör vasıtasıyla bir NVMe SSD takabiliriz. Normaldeki performansı kadar olmasa da her halükarda SATA modellerden daha iyi olur. O işe yanaşmazsan yukarıda önerdiğim iki model iyidir.
Eki Görüntüle 2022960
O zaman ekran kartı soğutucu bloğu alttakini kapatacak kadar kalın. Bu yüzden SATA SSD'ye muhtaçsın. İleride belki mevcut SSD'yi daha yüksek kapasite ile de değiştirebilirsin.Dediğin yerde hocam ekran kartının üst kısmı orda normal 512gb lik wd ssd görünüyor kasa dışından alt taraftaki o çiftli gibi olan yer görünmüyor bulamadım
Ekran kartım asus rx6600 hocam muhtemelen dediğiniz gibidir. Sata ssd olarak da dediğiniz gibi bunu almayı düşünüyorum bir Arkadaş daha önermişti Samsung QVO yerine Samsung EVO daha mantıklı olur ürünün linki aşağıda hocam bunun da kurulumu hdd ile aynı dimi farkı yokO zaman ekran kartı soğutucu bloğu alttakini kapatacak kadar kalın. Bu yüzden SATA SSD'ye muhtaçsın. İleride belki mevcut SSD'yi daha yüksek kapasite ile de değiştirebilirsin.
SATA SSD için hala yukarıdaki verdiğim iki modeli tavsiye ederim. Özellikle 870 EVO çok iyi. Senin verdiğin linkteki 870 QVO ise her ikisinden de düşük bir model. Sadece oyun depolayacak birisine yetebilir ama aynı veya daha düşük fiyata daha sağlamları var. 870 QVO olanlar QLC tipi NAND yonga kullanır. Bunlar TLC olanlara göre daha düşük performanslı ve daha az veri yazma dayanıklılığına sahip. Benim attıklarım TLC yongalı, yüksek veri yazım garantisine sahip, DRAM'li taş gibi modeller. Pişman etmeyecektir.
Evet budur. Ancak n11'in kendisi 1899 liraya satıyor. Onu değerlendirebilirsin.Ekran kartım asus rx6600 hocam muhtemelen dediğiniz gibidir. Sata ssd olarak da dediğiniz gibi bunu almayı düşünüyorum bir Arkadaş daha önermişti Samsung QVO yerine Samsung EVO daha mantıklı olur ürünün linki aşağıda hocam bunun da kurulumu hdd ile aynı dimi farkı yok
Samsung 1tb 870 560/530mb/s Evo Mz-77e1t0bw Ssd (RESMİ DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ) - Fiyatı, Yorumları
Samsung 1tb 870 560/530mb/s Evo Mz-77e1t0bw Ssd (RESMİ DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ) yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Çok teşekkür ederim hocam bunu kurmak için bir şeyler sökmeye gerek yok yani ekran kartı vb gibi işim sadece kablolar ile anladığım kadarıylaEvet budur. Ancak n11'in kendisi 1899 liraya satıyor. Onu değerlendirebilirsin.
Bağlantısı SATA hard disk ile birebir aynıdır. Aynı tür veri kablosuyla ana karta bağlanır. Aynı tür SATA güç kablosuyla güç kaynağına bağlanır. Ancak bağladıktan sonra ilk kez bilgisayarı açtığında kullanıma hazır olmayabilir. Yani bilgisayarıma girdiğinde gözükmeyebilir. Disk yöneticisi üzerinde diski başlatıp formatlamak gerekecektir. O an geldiğinde yardım lazım olursa yine konu açabilirsin. Bölüm düzeni GPT, dosya sistemi türü NTFS olacak şekilde hazırlayabilirsin.
Önemli bir uyarım var. Kendisinin sahtesi piyasada çoktur. N11 ve Trendyol'un kendisi sahte ürün satmayacaktır ama olur da başka bir yerde ucuz satan bir yer görürsen hemen heyecanlanma. Bilindik bir mağazadan al. Çalıştırdıktan sonra Samsung Magician yazılımını kurup bakabilirsin. Orijinal ürününü tanıyacaktır.
Hocam bir de size sistem özelliklerimi atsam özelden mesaj kısmı var mi bilmiyorum ne yeterli ne yetersiz bilgi verir misin acabaEvet budur. Ancak n11'in kendisi 1899 liraya satıyor. Onu değerlendirebilirsin.
Bağlantısı SATA hard disk ile birebir aynıdır. Aynı tür veri kablosuyla ana karta bağlanır. Aynı tür SATA güç kablosuyla güç kaynağına bağlanır. Ancak bağladıktan sonra ilk kez bilgisayarı açtığında kullanıma hazır olmayabilir. Yani bilgisayarıma girdiğinde gözükmeyebilir. Disk yöneticisi üzerinde diski başlatıp formatlamak gerekecektir. O an geldiğinde yardım lazım olursa yine konu açabilirsin. Bölüm düzeni GPT, dosya sistemi türü NTFS olacak şekilde hazırlayabilirsin.
Önemli bir uyarım var. Kendisinin sahtesi piyasada çoktur. N11 ve Trendyol'un kendisi sahte ürün satmayacaktır ama olur da başka bir yerde ucuz satan bir yer görürsen hemen heyecanlanma. Bilindik bir mağazadan al. Çalıştırdıktan sonra Samsung Magician yazılımını kurup bakabilirsin. Orijinal ürününü tanıyacaktır.
Evet. Aynen hard disk gibi olacak. Başka hiçbir parçayı sökmeyeceksin. Kasanın sağ kapağını açıp kızaklara ve güç kaynağınden gelen kablolara ulaşırsın. Hard diskler için ayrılmış kızaklardan birisine vidalayabilirsin. Eğer uygun kızak veya vida yoksa bile düzgün bir yere serbest bırakabilirsin. Kendisi hard disk gibi ağır değil, onlar gibi hassas değil. Hangi yöne yatık olduğu da önemli değil. Kızağa vidalayamazsan da bir yerlere çift taraflı bantla yapıştırabilir veya plastik kablo kelepçesi ile de tutturabilirsin. Yani hard diskten bile rahat olacaksın emin ol.Çok teşekkür ederim hocam bunu kurmak için bir şeyler sökmeye gerek yok yani ekran kartı vb gibi işim sadece kablolar ile anladığım kadarıyla
Olur.Hocam bir de size sistem özelliklerimi atsam özelden mesaj kısmı var mi bilmiyorum ne yeterli ne yetersiz bilgi verir misin acaba
İŞLEMCİ:Evet. Aynen hard disk gibi olacak. Başka hiçbir parçayı sökmeyeceksin. Kasanın sağ kapağını açıp kızaklara ve güç kaynağınden gelen kablolara ulaşırsın. Hard diskler için ayrılmış kızaklardan birisine vidalayabilirsin. Eğer uygun kızak veya vida yoksa bile düzgün bir yere serbest bırakabilirsin. Kendisi hard disk gibi ağır değil, onlar gibi hassas değil. Hangi yöne yatık olduğu da önemli değil. Kızağa vidalayamazsan da bir yerlere çift taraflı bantla yapıştırabilir veya plastik kablo kelepçesi ile de tutturabilirsin. Yani hard diskten bile rahat olacaksın emin ol.
Olur.
Eğer RAM 2x8 GB ise günümüzde var olan her oyunu tatmin edici bir şekilde oynatır. Hatta birkaç yıl içinde çıkacakların da bir kısmını FSR desteği ile kurtarabilir. Ancak daha ilerisi için mantıklı bir yükseltme şansı yok. İşlemci daha güçlü ekran kartlarının çoğuna darboğaz yapar veya güç kaynağı yetmeyebilir. Aynı zamanda anakartın işlemci yükseltme seçeneklerini kısıtlıyor. O yüzden RAM'in 2x8 GB olduğunu varsayarsak sadece SSD takviyesi bu sistem için gerekli olan tek şey. Sonrasında dilediğin oyunu oynarsın ve yayıncılık yada profesyonel işler dışında geri kalan her şeye yeter.İŞLEMCİ:
Intel Core i3-12100F 4.3GHz 12MB Önbellek 4 Çekirdek 1700 İşlemci
ANAKART:
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 LGA1700 DDR4 3200 DP HDMI M2 USB3.2 mATX Anakart
EKRAN KARTI:
ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
RAM:
XPG Gammix D10 8GB 3200MHz CL16 DDR4 Ram (AX4U32008G16A-SB10)
SSD:
WD Blue SN570 500GB GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma
KASA:
FSP CMT212A Temperli Cam USB 3.0 Mid Tower Kasa
PSU:
FSP Performance 550W 80+ Bronze 120mm Güç Kaynağı
MONİTÖR:
ASUS TUF GAMING VG247Q1A 23,8 inç Full HD (1920x1080), 165 Hz, 1ms, FreeSync Gaming Monitör
Sistem özelliklerim bunlar hocam size göre nasıldır.