WD Blue 1 TB çok yavaş çalışıyor

Makaleler
4
Daha fazla  
Hız testi yaptığımda 140 MB/s civarında sonuç çıkıyor ama mesela PUBG girdiğimde okuma hızı 20 MB/s oluyor. Oyunlar aşırı yavaş açılıyor bu yüzden. PUBG'yi açıp bir maça girmem 5 dakika kadar sürüyor, Valorant'ın sadece ana menüsüne gelmesi 3 - 4 dakika sürüyor. Dosya aktarımında vs. sorun yokken oyun dosyalarını okuması neden bu kadar yavaş olabilir, bir çözümü var mı?

Satadan mı bağladınız hocam

Hoca Wd Blue dediğiniz ne tam olarak? Wd'nin bütün ürünleri blue olarak adlandırılabiliyor.

Diskinizin kontrolcüsü HMB olabilir. Üstüne Windows kurulmuşsa ve disk %80'den fazla doluysa daha yavaş okuma/yazma hızlarından kaçınmaz olacak. Diskin sağlığı düşmüşte olabilir. CrystalDiskMark indirip bize sonuçları gösterebilir misiniz?

Satadan mı bağladınız hocam
SATA'yla bağlı farklı sata kablosu denesem etkisi olur mu?
Hoca Wd Blue dediğiniz ne tam olarak? Wd'nin bütün ürünleri blue olarak adlandırılabiliyor.
Bu model:

%40 civarı boş yer var, Windows kurulu değil oyunlar ve yedek dosylarım var içinde. Testi birazdan yapayım şimdi aktarım yapıyorum.

Ekleme: Önceden normal çalışıyordu, son 1 yıldır falan böyle.

Bu PUBG dosyalarını kurarkenki değerleri. Bitince Diskmark yapacağım bir de.

Son düzenleme:
Hocam diskiniz SSD sanmıştım. Eski bir HDD ise yavaş yavaş ömrünün sonu gelmiş olabilir. HDD ile bir çok işlem yapıyorsanız zaten yavaşlar. Ekranda HDD %100 kullandığını görmekteyim. Sadece oyunda bu değerlere ulaşıyor muydunuz?

Evet oyundayken de her şey yüklenene kadar %100'de çalışıyor.

Ama mesela dosyaların bir kısmını geçtikten sonra hızlandı şu an, bad sector testi yapıyorum onda da bir şey çıkmıyor. Şu bitince bir de CrystalDiskMark testi yapayım da onda da değerler normal çıkıyordu en son.

SEQ1M, RND4K'nın okuma testini yaparken HDD yerine SSD'yi kullandı nedense.

Tekrar yapınca bu şekilde.

Son düzenleme:
Hocam hardisk hızlarını çok bilmediğimdem yapay zekaya sordum. Hardisk için değerler normal olduğunu söyledi. Sadece oyun oynarken normal çalışıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…