WD Blue "Hard Disk başlatılamıyor" hatası

ahmetgirgin

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
WD Blue 1 TB HDD
Anakart
Gigabyte B450M S2H
Merhabalar arkadaşlar, bir hafta kadar önce sipariş verdiğim WD Blue 1 TB hard diskim geldi ve şu an moralim çok bozuk.
Öncelikle hard disk benim tarafımdan kesinlikle bir darbe almadı. Çok hassas davrandım.
Sonra bilgisayara taktım. Takarken biraz anlamadım, sadece 2 tane kablo vardı hard diske giren. İnternette de baktığımda ekstra bir kablo gerekmediğini gördüm. Bu iki kablo da biri PSU'dan gelen ince-uzun, biri de anakarta bağlanan kablo. İkisine de taktım, sistemi çalıştırdım.
İlk açılması bayağı uzun sürdü, bir endişe duymuştum o an. Ama tanıyordur yeni cihaz sonuçta falan deyip neyse dedim. Sonra bilgisayar açıldı.
Önce aygıt yöneticisine girdim. Bilinmeyen aygıt olarak disk sürücülerinde gözüküyordu. Ama ne kadar depolama alanı olduğu gözükmüyordu. Benim de aklıma bilgisayar yönetimine bakmak geldi. Girdim, depolamaya tıkladım. Açılması yine gerekenden biraz uzun sürdü gibime geldi. Açıldıktan sonra 2 tane disk gösteriyordu. Biri zaten takılı olan disk 1 olarak gösterilen 480 GB'lık WD Green, diğerinde disk 0 bilinmiyor-başlatılmamış yazıyordu.
Üzerine geldim, sağ tıkladım. Diski başlat yazısını görünce bastım. Karşıma 2 seçenek çıktı. Biri GPT, diğeri MBR. İkisini de bilmiyordum ama varsayılan olarak GPT seçilmişti. Ben de bir şey değiştirmeden tamama tıkladım. Ve işte, ilk hata.
Var olmayan bir aygıt belirtildi.
Tekrar denedim, yine aynı. Sonra MBR olması gerekti belki dedim. Aynı yerden tekrar denedim. Yine aynı hata. O an korkmaya başladım. Hard disklerin kolay bozulduğunu, belki kargocunun sert davranmasıyla sıkıntı çıktığını düşündüm.
Hemen internette araştırmaya başladım bu hata nasıl giderilir diye. Kimisi geçmiş olsun geri gelmez demiş, kimisi belli yöntemler açıklamış. İnanın her şeyi denedim deneyebileceğim. Bir ara reset attım. Açılınca bu sefer "Bir G/Ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi." demeye başladı. Sonra port değiştirmek aklıma geldi. Ama o da işe yaramadı hatta port değiştirdikten sonra tekrar var olmayan aygıt hatasına geri döndü. Artık sonuç vermeyeceğini düşünmeye başladım. Lütfen yardım edebilecek biri var mı? Bu HDD düzeltilebilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Edit: Tekrar reset attım ve G/Ç hatasına geri döndü.

Dosya Ekleri

• IMG20211231183731.jpg
    IMG20211231183731.jpg
    455,7 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG20211231183723.jpg
    IMG20211231183723.jpg
    443,1 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG20211231183712.jpg
    IMG20211231183712.jpg
    375 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG20211231183652.jpg
    IMG20211231183652.jpg
    354,7 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG20211231183647.jpg
    IMG20211231183647.jpg
    505,2 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG20211231183615.jpg
    IMG20211231183615.jpg
    319,3 KB · Görüntüleme: 93
  • IMG20211231183611.jpg
    IMG20211231183611.jpg
    647,6 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG20211231183630.jpg
    IMG20211231183630.jpg
    681,8 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar, bir hafta kadar önce sipariş verdiğim WD Blue 1 TB hard diskim geldi ve şu an moralim çok bozuk.
Öncelikle hard disk benim tarafımdan kesinlikle bir darbe almadı. Çok hassas davrandım.
Sonra bilgisayara taktım. Takarken biraz anlamadım, sadece 2 tane kablo vardı hard diske giren. İnternette de baktığımda ekstra bir kablo gerekmediğini gördüm. Bu iki kablo da biri PSU'dan gelen ince-uzun, biri de anakarta bağlanan kablo. İkisine de taktım, sistemi çalıştırdım.
İlk açılması bayağı uzun sürdü, bir endişe duymuştum o an. Ama tanıyordur yeni cihaz sonuçta falan deyip neyse dedim. Sonra bilgisayar açıldı.
Önce aygıt yöneticisine girdim. Bilinmeyen aygıt olarak disk sürücülerinde gözüküyordu. Ama ne kadar depolama alanı olduğu gözükmüyordu. Benim de aklıma bilgisayar yönetimine bakmak geldi. Girdim, depolamaya tıkladım. Açılması yine gerekenden biraz uzun sürdü gibime geldi. Açıldıktan sonra 2 tane disk gösteriyordu. Biri zaten takılı olan disk 1 olarak gösterilen 480 GB'lık WD Green, diğerinde disk 0 bilinmiyor-başlatılmamış yazıyordu.
Üzerine geldim, sağ tıkladım. Diski başlat yazısını görünce bastım. Karşıma 2 seçenek çıktı. Biri GPT, diğeri MBR. İkisini de bilmiyordum ama varsayılan olarak GPT seçilmişti. Ben de bir şey değiştirmeden tamama tıkladım. Ve işte, ilk hata.
Var olmayan bir aygıt belirtildi.
Tekrar denedim, yine aynı. Sonra MBR olması gerekti belki dedim. Aynı yerden tekrar denedim. Yine aynı hata. O an korkmaya başladım. Hard disklerin kolay bozulduğunu, belki kargocunun sert davranmasıyla sıkıntı çıktığını düşündüm.
Hemen internette araştırmaya başladım bu hata nasıl giderilir diye. Kimisi geçmiş olsun geri gelmez demiş, kimisi belli yöntemler açıklamış. İnanın her şeyi denedim deneyebileceğim. Bir ara reset attım. Açılınca bu sefer "bir g/ç hatası nedeniyle istek yürütülemedi." demeye başladı. Sonra port değiştirmek aklıma geldi. Ama o da işe yaramadı hatta port değiştirdikten sonra tekrar var olmayan aygıt hatasına geri döndü. Artık sonuç vermeyeceğini düşünmeye başladım. Lütfen yardım edebilecek biri var mı? Bu HDD düzeltilebilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıta sağ tıklayın ve sürücüleri güncelleştir diyerek yükleme yapmasını sağlamaya çalışın.
Buradan olmaz ise Windows Update'ye girin ve isteğe bağlı güncelleştirme var mı kotrol edin.
Var ise anakart ile ilgili olanların tümünü yükleyin.

Bu dediğinizi de denedim hocam hala aynı. Artık donanımsal olduğundan kesin eminim sanırım. Değişim isteyeceğim gibi duruyor.

Bu dediğinizi de denedim hocam hala aynı. Artık donanımsal olduğundan kesin eminim sanırım. Değişim isteyeceğim gibi duruyor.

Aldığınız HDD'nin seri numarasından aşağıdaki linkten garanti sorgulaması yapabilir misiniz?
WD'nin bir ara piyasada sahte diskleri vardı kandırılmış olabilirsiniz.

Yoksa HDD'yi sisteme takar takmaz Windows tanıması lazımdı.

Aldığınız HDD'nin seri numarasından aşağıdaki linkten garanti sorgulaması yapabilir misiniz?
WD'nin bir ara piyasada sahte diskleri vardı kandırılmış olabilirsiniz.

Yoksa HDD'yi sisteme takar takmaz Windows tanıması lazımdı.

Sorguladım orijinal hocam. Hasar almış olabilir diye düşünüyorum. Ama şimdi de şunu farkettim. Amazon'da bu ürün iade edilemez diyor. Yarın sabah arayıp konuşacağım ama neden böyle diyor anlamadım.

Sorguladım orijinal hocam. Hasar almış olabilir diye düşünüyorum. Ama şimdi de şunu fark ettim. Amazon'da bu ürün iade edilemez diyor. Yarın sabah arayıp konuşacağım ama neden böyle diyor anlamadım.

Elinizde başka SATA kablosu var ise deneyebilirsiniz.
Orijinal ise iade edin.

İade edilmez ise değişim yaparlar hasarlı ürün sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı