Hocam öneri istememişsiniz fakat ben yine de fikir olması adına 2 kişiye de zorla yaptırdığım bir tavsiye vereyim. M.2 SSD ile PCI-e X1 to M.2 dönüştürücü alıp, yüksek hızlarda M.2 SSD kullanabilirsiniz. Hem ileriye dönük olur hem de 200 lira gibi bir para cebinize kalır.
220 TL artıyor.Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.399,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Maalesef anakartta PCI-e 2.0 X1 slotu var, yani alacağı hız 500 MB/s civarlarında olacak.
Hocam öneri istememişsiniz fakat ben yine de fikir olması adına 2 kişiye de zorla yaptırdığım bir tavsiye vereyim. M.2 SSD ile PCI-e X1 to M.2 dönüştürücü alıp, yüksek hızlarda M.2 SSD kullanabilirsiniz. Hem ileriye dönük olur hem de 200 lira gibi bir para cebinize kalır.
220 TL artıyor.Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.399,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
WD ürünleri genelde iyidir, HDD'lerde bile yazılımsal destek veriyor. Ancak anakartınızda PCI-e 3.0 desteği var görünüyor (kontrol edin) hıza önem veriyorsanız NVMe tercih edin.
PRIMEï½Anakartï½ASUS Türkiye
ASUS Prime serisi, AMD ve Intel iÅlemcilerin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için özenle geliÅtirildi. SaÄlam güç tasarımına, kapsamlı soÄutma çözümlerine ve akıllı ayar seçeneklerine sahip olan Prime serisi anakartlar, kendi PCâlerini toplayan kiÅilere kullanıÅlı...www.asus.com
O zaman WD uygundur, nvme lerin fiyatları çok ucuzladı, hangisinin performansı fazla ise onu tercih etmek yerinde olur, icabında bir oyun falan açarsanız hız farkı olur diye düşünüyorum. Birde toplam yazma ömrüne bakmak lazım, malum depolama disklerinde fazlaca yazma yapılır. Ancak WD nin dram ön bellekli olması ömrüne ciddi fayda sağlar, samsung gibi iyidir. 400 TBW diye yazıyor bazı kaynaklarda ne kadar doğru bilmiyorum, bazı m.2 nvme ler bunun yarısını vaat ediyor.haricen depolama amaçlı 1TB SATA SSD bakıyorum.
NVMe ler bana hala uçuk geliyor. Dediğiniz gibi 400 TBW bana da çok iyi geldi ama aklıma takılan şey kronik bir sıkıntısı var mıdır yok mudur yabancı kaynaklarda 2 ayda bozuldu sistem görmüyor yazanlara rastlayınca biraz emin olamadım. Performans tarafında çok takıntılı değilim uzun ömürlü olması yeterli benim için. Genel olarak ürün hakkında yorumlar olumlu.O zaman WD uygundur, nvme lerin fiyatları çok ucuzladı, hangisinin performansı fazla ise onu tercih etmek yerinde olur, icabında bir oyun falan açarsanız hız farkı olur diye düşünüyorum. Birde toplam yazma ömrüne bakmak lazım, malum depolama disklerinde fazlaca yazma yapılır. Ancak WD nin dram ön bellekli olması ömrüne ciddi fayda sağlar, samsung gibi iyidir. 400 TBW diye yazıyor bazı kaynaklarda ne kadar doğru bilmiyorum, bazı m.2 nvme ler bunun yarısını vaat ediyor.
Hocam Kioxia bana hiç güven vermiyor sata SSD lerine de baktım ama yıllardır WD markasını kullananları görüyorum daha güvenli geliyor benim için. Ürün güzeldir lafım yok ama yıllardır bu işi yapan firmalar bana daha mantıklı geliyor.Hocam öneri istememişsiniz fakat ben yine de fikir olması adına 2 kişiye de zorla yaptırdığım bir tavsiye vereyim. M.2 SSD ile PCI-e X1 to M.2 dönüştürücü alıp, yüksek hızlarda M.2 SSD kullanabilirsiniz. Hem ileriye dönük olur hem de 200 lira gibi bir para cebinize kalır.
Erişim hızı bakımından iyi bir sata ssd ile normal bir nvme arasında pek fark yok, sıralı okuma yazmada fark meydana geliyor. Şimdi disk ömürleri hakkında genelleme yapmakta pek istemiyorum, teknolojide şans faktörü de var. Hddler bozulsada veri kurtarılıyor, ssd lerde zor.NVMe ler bana hala uçuk geliyor. Dediğiniz gibi 400 TBW bana da çok iyi geldi ama aklıma takılan şey kronik bir sıkıntısı var mıdır yok mudur yabancı kaynaklarda 2 ayda bozuldu sistem görmüyor yazanlara rastlayınca biraz emin olamadım. Performans tarafında çok takıntılı değilim uzun ömürlü olması yeterli benim için. Genel olarak ürün hakkında yorumlar olumlu.
Hocam Kioxia bana hiç güven vermiyor sata SSD lerine de baktım ama yıllardır WD markasını kullananları görüyorum daha güvenli geliyor benim için. Ürün güzeldir lafım yok ama yıllardır bu işi yapan firmalar bana daha mantıklı geliyor.