WD Blue SN5100 1TB alınır mı?

Utku Baran26

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, WD yeni bir SSD çıkarttı SN5100 adında, SanDisk ile iş birliği yapmışlar şu an Hepsiburada'da 3600 TL'den 3200 TL düşmüş, kuponla 3100 TL alabiliyorum. Depolama için kullanacağım, çok ısınmayan bir SSD lazım (laptop kullanıyorum).

Son düzenleyen: Moderatör:
SN5000'nin BICS8 NAND versiyonu ama QLC NAND kullanıyor. Önermem.

Hocam aldım ya fiyatı çok cazib geldi Windows kurmayacağım sadece oyun depolamak için kullanacağım okuma yazma hızları da oyun için yeterliydi.
440GB SLC önbelleği dolduğu zaman 500MB/s'e çakılıyor, onu belirtiyim. Umarım uzun yıllar dayanır. Genellikle kısa ömürlüdürler ama Gen 5 ile göreceğiz.

Son düzenleme:
440GB SLC depolaması dolduğu zaman 500MB/s'e çakılıyor, onu belirtiyim. Umarım uzun yıllar dayanır. Genellikle kısa ömürlüdürler ama gen 5 ile göreceğiz.

Kingston NV3 ve SN5000 ikisinden birini alacaktim bunun fiyatı cazib geldi yeni olduğu için ve diğer yerlerde 4000 TL civarıydı genelde 500GB dolumu geçmem gibi.

Kingston NV3 ve SN5000 ikisinden birini alacaktim bunun fiyatı cazib geldi yeni olduğu için ve diğer yerlerde 4000 TL civarıydı genelde 500GB dolumu geçmem gibi.
O ikiside QLC NAND olduğu için pek önermiyorum zaten. Tabi SN5000 için sadece 2TB'de mevcut, NV3 ise piyango muhabbeti var.

500GB dolduktan sonra hızı çakılmıyor hocam, 500GB önbelleği dolduğu zaman çakılıyor. (Kelime hatam, affola.) Önbelleği tabi DRAM olmadığı için hızlıca boşaltamıyor ama boşalttığı zaman eski hızına geri kovuşuyor.

Sürekli bir yazma işlemi yapmayacağım zaten oyun depolamak için kullanacağım ve laptop kullandığım için çok ısınmayan bir modele ihtiyacım vardı yazılım güncellemesi ile belki daha iyi optimize ederler hatalı olmazsa tabii.

Donanımsal bir durum bu, güncelleme ile değişmez pek. Bu hızlarda bir SSD'nin de pek ferah çalışacağınıda sanmıyorum hocam. 2TB modeli için sıcaklık durumları masaüstünde böyle:

Hızları direk çakılmak yerine düş/çık yapması daha iyi bir durum.

İlk başta Kioxia bakmıştım sıcaklıklari 80 90 dereceleri gördüğü için almamıştım umarım pişman olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…