WD Elements taşınabilir disk bilgisayarda görünmüyor

jüpiter2001

Hectopat
Merhaba, içinde verilerimin bulunduğu WD Elements 1 TB taşınabilir disk, aygıt yöneticisinde görünmesine rağmen bilgisayarımda görünmüyor.
Disk Yönetimi'ne girdiğimde diskin başlatılmamış olduğu görünüyor, sağ tıklayıp diski başlat dediğimde MBR ve GPT diye aşağıdaki seçenekler çıkıyor.
Verilerin silinmemesi için hangisini seçmem gerekiyor?

1.jpg

2.jpg

GPT seçin. Sonra diske sağ tıklayıp Yeni Birim oluşturun.

Merhaba, içinde verilerimin bulunduğu WD Elements 1 TB taşınabilir disk, aygıt yöneticisinde görünmesine rağmen bilgisayarımda görünmüyor.
Disk Yönetimi'ne girdiğimde diskin başlatılmamış olduğu görünüyor, sağ tıklayıp diski başlat dediğimde MBR ve GPT diye aşağıdaki seçenekler çıkıyor.
Verilerin silinmemesi için hangisini seçmem gerekiyor?

Eki Görüntüle 2417570

Eki Görüntüle 2417572

Verilerin uçmuş. Disk geri getirme programı olmadan olmaz. Arkadaşın dediği yöntemi yaparsan düzelir ama verilerin silinmiş olur. Mecbur recovery programı kullanacaksın. Formatlamadan Linux işletim sistemi yükle flasha belki görür. Linux Mint'i dene. linuxde vardır geri getirme belki.

Verilerin uçmuş. Disk geri getirme programı olmadan olmaz. Arkadaşın dediği yöntemi yaparsan düzelir ama verilerin silinmiş olur. Mecbur recovery programı kullanacaksın. Formatlamadan Linux işletim sistemi yükle flasha belki görür. Linux Mint'i dene. linuxde vardır geri getirme belki.
Bu sorun sadece bu markaya mı özgü yoksa tüm taşınabilir disklerde görülen bir şey mi? En son win 7'de çalışıyordu, win 10 yükledikten sonra bu sorun meydana geldi. Durup dururken neden veriler uçar anlamış değilim, çok da hassas kullandım halbuki.

Tahminim HDD olmalı ama emin olmak adına, SSD mi HDD mi?
İçindeki veriler ne kadar önemli? Hayati? Sadece önemli? Kurtarsam iyi olur?

Tahminim HDD olmalı ama emin olmak adına, SSD mi HDD mi?
İçindeki veriler ne kadar önemli? Hayati? Sadece önemli? Kurtarsam iyi olur?
Bilmiyorum ssd mi değil mi, içindeki veriler çok çok önemli değil ama yine de kurtarırsam iyi olur hem içindeki verilerden bu kadar kolay vazgeçeceksek ne gerek var ki bu taşıabilir disklere para vermeye? Bu disklerin işlevi başka ne olabilir, amaç verilerimizi dosyalarımızı yedeklemek güvenceye almak değil mi?

EaseUS ile surface test yaptım dün bir saatte yaklaşık 530 bad sector buldu ama tarama çok yavaş ilerliyor bu yüzden yarım bıraktım şimdi tekrar taratıyorum herhalde 7-8 saat sürecek gibi tahmin ediyorum. Taramadan sonra bu bad sectorler konusunda sınır nedir? Bad sector demek diskin çöp olduğu anlamına mı geliyor.
Bir de fotoğraf ve vide gibi önemli dosyalarımızı nerede güvenli bir şekilde saklayabiliriz? ssd diskler daha mı güvenli oluyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı