Selam dostlar. HDD bana 2-3 gündür sorun yaratmaya başladı. Bilgisayarımı ilk açtığımda sıkıntısız çalışıyor 2 saat civarı oyun oynadıktan sonra HDD adeta çıldırıyor. Okuma/yazma, yanıt süresi ve kullanım değerleri pek de normal olmayan değerlere ulaşıyor. HDD içerisindeki hiçbir programı çalıştıramıyorum. Bırak program çalıştırmayı bir klasörden başka bir klasöre dosya aktarmak bile inanılmaz derecede zorlaşıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise düzeliyor. Bu sorunu HDD'yi ilk aldığımda da yaşamıştım ama sonrasında kendi kendine düzelmişti ve uzun bir süre bu sorunla karşılaşmadığım için çok kurcalamamıştım. HDD'yi alalı yaklaşık 4-5 ay oldu çok da hırpaladığımı zannetmiyorum. Bu arada HDD'yi sadece oyunlarımı depolamak amaçlı kullanıyorum. Sistem SSD üzerinde kurulu ve SSD sıkıntısız çalışıyor. Virüs bulaştırdığımı da pek zannetmiyorum. Aşağıdaki grafiklerdeki diğer dalgalanmalar oyunu kapattıktan hemen sonra bu grafiğin ekran görüntüsünü almamdan kaynaklıdır. HDD konusunda pek bilgim olmadığı için çözüm önerilerinizi olabildiğince basit bir şekilde aktarırsanız sevinirim.
Isı kaynaklı olacağını da pek zannetmiyorum çünkü daha öncesinde de aynı sorunu yaşadım ve bu sefer bilgisayarı ilk açtığım zaman HDD yine bahsettiğim şekilde çalışmaya başlamıştı.
Pek dikkat etmedim ama arada sırada sürtme sesine benzeyen bir ses duyduğum oluyor. Ama bu normal bir şekilde çalışırken de çıkan bir sesti sanırım. Bu arada HD Tune üzerinden yapmamı istediğiniz başka bir test var mı?