WD marka hard disk oyun için alınır mı?

Matnoy

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba bilgisayarıma ilk hard disk olarak 1 TB 7200 RPM ve mümkünse 64 MB önbellek özelliklerine sahip bir hard disk almayı planlıyorum. Ancak Seagate markaların uzun ömürlü olmadığını duydum. Bu noktada WD blue model hard diske yöneldim. Ancak bu model oyun konusunda uygun mu bilemedim. Beni bilgilendirebilir misiniz? Teşekkürler :)

Öncelikle merhaba bilgisayarıma ilk hard disk olarak 1 TB 7200 RPM ve mümkünse 64 MB önbellek özelliklerine sahip bir hard disk almayı planlıyorum. Ancak Seagate markaların uzun ömürlü olmadığını duydum. Bu noktada WD blue model hard diske yöneldim. Ancak bu model oyun konusunda uygun mu bilemedim. Beni bilgilendirebilir misiniz? Teşekkürler :)

Oyun performansını depolama birimleri etkilemez sadece oyunun açılış hızını belirler.

Oyun performansını depolama birimleri etkilemez sadece oyunun açılış hızını belirler.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, bu konuları pek bilmiyorum ancak duyduğum kadarıyla kamera sistemleri, yalnızca depolama vb. farklı amaçla tasarlanmış hard diskler var diye duydum, bu nedenle şüpheye düştüm bir bilginiz var mıdır?

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, bu konuları pek bilmiyorum ancak duyduğum kadarıyla kamera sistemleri, yalnızca depolama vb. farklı amaçla tasarlanmış hard diskler var diye duydum bu nedenle şüpheye düştüm bir bilginiz var mıdır?

Kayıt cihazı hard diskleri üzerinde surveillance HDD yazar okuma hızları düşük yazma hızları yüksektir günlük kullanıma uygun değildir.

Markalar "kötü" değil, ikisi de güzel marka geçmişten günümüze kalan. Kendi içinde bölümlendiler, giriş seviyesi, ileri seviye, güvenlik ve datacenter seviyeleri gibi.

Benim şansım Seagate tarafında yaver gidiyor mesela. Geçen sene aldığım harici 2.5" 5TB WD toplasan 10 kere kullanmışımdır yedekleme için, geçen ay taktım gitmiş. Garantiye yolladım, ellerinde yok muadil Seagate harici 2.5" yolladılar.

Sen dahili veya harici olsun; ileri seviye setlerden birini al, hangisinin fiyatı uygunsa.

Seagate'in kırmızı ve 5400-5900 rpm serileri uzun ömürlü 7/24 planlanmıştır, ancak hep çalıştıkları için sürekli dönerler diyebiliriz. WD'de de buna Purple serileri denk düşer.

Bu iş şans öyle bir net kanı yok.

Ben 1TB 7200 RPM hızında WD disk aldım 6 ay sonra oyun oynarken kilitlenme yaşadım. Sonra oyun dosyasını repair etmeye çalışırken HDD'den tık tık ses geldiğini fark ettim. HD Tune programı ile disk taraması yapınca bozuk sektörler olduğunu gördüm. Ve diski kaldırıp attım.

Ama elimde bir Samsung disk var. Yaklaşık 18 sene oldu. Yazılan dosya, oyun vs haddi hesabı yok. 5400RPM ve 32MB SATA 2 disk. Hala taş gibi ölmek bilmiyor 1 tane bad sectör yok.

Bir de 4TB 5400RPM Western Digital diskim var oda 7. senesine girecek 1 tane bad sectör yok.

2TB Toshiba P300 disk var 3 ay falan oldu sıkıntı yok ancak çok sesli çalışıyor 7200RPM.

Eğer amacın oyun ise HDD 5400-7200 çok büyük farklar yaratmaz. M.2 veya SSD kullanmazsan loading yani oyun yüklemelerinde çok beklersin. Oyununa göre değişir.

Bende 5400 RPM olan 4TB'lık diskte de oyun oynamıştım ama SSD ve M.2 tadını alınca HDD kesmiyor. Yedek arşiv oyun yedeği olarak kullanıyorum oynayacağım oyunu ve favori 3-4 oyunu SSD'ye koyup oradan oynuyorum.

Zamanınızı ayırıp beni bilgilendirdiğiniz için hepinize teşekkürler artık sizlerden aldığım bilgiler aracılığıyla bir tane hard disk seçip alacağım umarım şanslı çıkarım da uzun ömürlü bir ürün olur, tekrardan üçünüze de teşekkürlerimi iletirim.

Zamanınızı ayırıp beni bilgilendirdiğiniz için hepinize teşekkürler artık sizlerden aldığım bilgiler aracılığıyla bir tane hard disk seçip alacağım umarım şanslı çıkarım da uzun ömürlü bir ürün olur, tekrardan üçünüze de teşekkürlerimi iletirim.

SSD alın hard disk çok yavaş paradan tasarruf edeceğinize zamandan edin.

SSD alın hard disk çok yavaş paradan tasarruf edeceğinize zamandan edin.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ancak zaten 500 GB SSD'ye sahibim yükseltme yapmak amacıyla hard disk alacağım ayrıca bildiğim kadarıyla ASUS Prime A520M-K anakart modeline yalnızca 1 tane SSD takılmaktadır.

Birde tüm bunların dışında anakartımın üzerinde SATA6G_1 ve bunun 2,3,4 girişleri vardır acaba alacağım bu hard diski bunlardan birine mi takacağım? @L0rrec @Mert Can Urcan

Son düzenleme:
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ancak zaten 500 GB SSD'ye sahibim yükseltme yapmak amacıyla hard disk alacağım ayrıca bildiğim kadarıyla ASUS Prime A520M-K anakart modeline yalnızca 1 tane SSD takılmaktadır.

Birde tüm bunların dışında anakartımın üzerinde SATA6G_1 ve bunun 2,3,4 girişleri vardır acaba alacağım bu hard diski bunlardan birine mi takacağım? @L0rrec @Mert Can Urcan
Evet Sata data/veri kablosu ve enerji kablosu işi kolayca halletmeni sağlar. Sıralaması önemli değil o kadar, kablo karışıklığına sıkışıklığına hangisi uygunsa ona takabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı