Çözüldü WD My Book Essential USB 3.0'de çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hasan_Erzcn

Hectopat
Yer
Erzincan
Daha fazla  
WD My Book Essential 2tb diskim anakartımın usb 3.0 portun da çalışmıyor.
Anakartım: Asus Z87M-Plus

Aynı 2.0 3.0 portlarında diğer usb 3 destekli disk olsun norma flash bellek olsun klavye olsun sorunsuz çalışıyor hatta bu disk 2.0 portunda da çalışıyor lakin 3.0 kabul etmiyor.

Denemediğim sürücü ve yöntem kalmadı Win 7 Ultimate 64 SP1 kullanıyorum son çare olarak aklıma Windows sorunu geliyor Win 8.1 işe yarayabilir mi veya nasıl bir yol tavsiye edersiniz?
1 haftadır bu sorunu çözmek derdinden pc kullanmayı unuttum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum lakin şuan win 8.1 yüklü sistemden yazıyorum durumda herhangi bir değişiklik olmadı. Tanımamakta ısrar ediyor, şöyle diyeyim donanım bulundu sesi verip tekrar pasif konuma geçiş sesine dönüşüyor algılıyor bırakıyor bazen bir iki zorlama ile görse de süreklilik kalıcı olmuyor.

Görünmeyen Bir Hdd'nin Aygıt Yöneticisindeki Durumunu Öğrenmek Bir İlk Olucak Sanırım. Ben Diski Görmüyor Hiç Bir Şekilde Diyorum. Algılar Gibi Olup Pasif Konuma geçiyor. İletişimde Sorun Yaşıyoruz Sanırım.. Anladığım Kadarı İle Recep Bey'in Bu Soruya Cevap Vermesi En Sağlıklısı Olur Diye Düşünüyorum Bence.

Şunu dener misin:

Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Güç seçenekleri > (Aktif olan güç seçenğinde) Plan ayarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > USB ayarları > USB seçmeli askıya alma ayarı > Pilde: Devre Dışı / Prize Takılı: Devre Dışı

Uygula > Tamam

Biraz araştırdım, birçok kişi bu sorunu yaşıyor. WD'nin kalitesiz kasa kullanmasından kaynaklanıyor deniliyor.

Yaptıklarım yalnız sizin bahsettiğiniz "Pilde: Devre Dışı / Prize Takılı: Devre Dışı" Win 8.1 kullanıyorum bende böyle bir şey göremedim Recep bey.

ashampoo_snap_2014-05-01_19h37m23s_002_-png.1363

Dosya Ekleri

• Ashampoo_Snap_2014.05.01_19h37m23s_002_.png
    Ashampoo_Snap_2014.05.01_19h37m23s_002_.png
    53,7 KB · Görüntüleme: 2.299
Sorun WD kasası askıya alma vs. değil. Sorun sadece BIOS, BIOS'u güncelledim sorundan kurtuldum aynı sorunu yaşayanlar BIOS'larını güncellesinler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı