WD Red 4 TB sıfır mı?

kozkir

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, Hepsiburada üzerinden WD Red 4 TB disk satın almıştım.
Bugün elime ulaştı. Gayet iyi paketlenmişti ama baloncuklu katmanlardan diske ulaştığımda anti-statik paket içinde değildi.
Ek olarak "Power on Hours" değeri 177 saat görünüyor. Disk sağlığına baktığımda bir sorun görünmüyor.

Annotation 2020-03-21 143655.png Annotation 2020-03-21 143638.png

Bu durumda ne yapmalıyım, iade mi etmeliyim yoksa normal bir değer mi?

Yakın zamanda sıfır SSD aldım, yaklaşık bir ay kullanımda Power On Hours 6 olarak görünüyor.

İade etmek yerine değişim isteyin, gelen de kullanılmış olursa iade edip yerine Seagate veya Red dışında bir WD almaya çalışın. Tavsiye etmeseler de Toshiba gayet güzel çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu videoya bir göz atın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok çok düşük de değildi fiyatı oysa ki, 898 TL'ye aldım.
O zaman iade yolu göründü.

Şu videoya bir göz atın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fiziksel olarak üzerinde toz veya bir aşınma durumu görünmüyor.
Kullansam mı acaba diyorum ama riske girmek de istemem?

Buradan bakın, eğer garantili çıkmazsa onu bir sunucudan falan sökmüşlerdir. Muhtemelen garantisini de satın aldığınız mağaza karşılıyor, değil mi? Bunlar OEM parçalar, Lenovo vs markaların bilgisayarlarını söküp satıyorlar. Parça değiştiriyorlar. Gibi gibi.

1 tb seagate 7200 rpm harddisk aldım 3-4 ay önce. Garantisini sorguluyorum parça daha büyük bir sistemden sökülmüş falan yazıyor. Yani resmen sunucudan falan söktükleri parçaları satmış adamlar. Bad sector yok durumu iyi 3-4 aydır çalışıyor ama yarın başına bir şey gelse garantisi yok hdd nin resmen. Hayret bir şey kullanılmış ürünü 0 diye satmak

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı