WD Taşınabilir HDD Açılmıyor

vlkbrtcyr

Decapat
HDD ile alakalı yardımınıza ihtiyacım var. Daha önce başına gelen muhakkak olmuştur.
WD My Passport 0740 model 500 GB Taşınabilir HDD'imi yaklaşık 6 senedir kullanıyorum. Dün tekrar yedekleme yapmak için PC'ye taktım, çalıştırdım ve birkaç kez kafa sesi geldi. Daha sonra PC gördü açıldı 9 GB boyutunda yedekleme yaparken birden dondu ve kesildi. Daha sonra çıkar tak yaptım farklı USB portlarını denedim fakat bir türlü çalıştıramadım. Aygıt yöneticisine baktığımda HDD ismi var olup bir sorun yokmuş gibi gözüküyor. Bilgisayarıma geldiğimde de Disk olarak var ama herhangi boyut vs bilgisi yok. Tıklayıp açmak istediğimde PC donup kalıyor. Sağ tık biçimlendir dediğimde de aynı şekilde yapıyor. Bazen parametre hatası veriyor, bazen de bilinmeyen aygıt sorunu yazıyor. Bunun sebebi nedir? İçindeki arşiv gerçekten önemli HDD bozulsun ama verilerimi kurtarabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Veri kurtarma merkezlerinde kurtarabilirsiniz ama genelde kazık fiyatlar oluyor RAW fortamına dönmüş olaiblir panik yapmayın herhangi bir Linux dağımını USB belleğine yazdırın BOOT edin diski takın muhtemelen görecektir aynı sorunu yaşayan bir diskten veri kurtarmışlığım var Ubuntu kurmuştum tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı