WD5002ABYS HDD Sistemde Donma ve Takılma Sorunu

Yeni bir sistem kurdum ve bileşenlerim şöyle ;
  • x3440
  • GA-P55-UDL3
  • 2*4 DDR3 1600MHz
  • GTX1660TI(emanet)
  • Masterwatt 600W

Malum yollardan klasik Windows 10 PRO yükledim ve bazı benchmark programları ve oyunlar çeşitli uygulamalar kurdum. Sistem bir garip çalışmakta. Zaten ilk açılışta pin girme yerinin bile bazen 3-4 saniyeden fazla laglı şekilde gelmesini geçtim, ilk açılışta 3dk masaüstü kilit neredeyse. Sağlık testi yaptım bir sorun görünmüyor ancak bazen başlata bile tıkladığımda ya da bir şeyi açarken aşırı yavaş çalışıyor. Sistemin diğer bileşenlerinde mi bir sorun olabilir yoksa çok büyük ihtimalle HDD'de midir sorun?

Bir önceki deneyimim yeni satmış olduğum DELL 7537 laptopumda 120 GB SSD takmıştım ve şuan bu quadcore sistemimde o dandik laptoptan kötü deneyim yaşamaktayım, oyunu açma oynatmada vs bir sorun yok ama böyle basit kullanım senaryolarında bir enteresan çalışıyor PC'im. Şu anda, uygulayabileceğim bir test bir şey var mıdır bilen birisine sonuçları gösteririm akıl fikir danışırım, zaten kesinlikle 240lık felan bi SSD yine alıp en baştan her şeyi kurmayı düşünüyorum ancak şimdilik idareten en optimum stabil kullanımı nasıl sağlarım?

Bu arada HDD aşırı ısınmakta ve garip cızırtımsı sesler çıkartıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune çalıştırıp Health kısmını paylaşın. 500 GB diskler zaten ömrünü dolduruyordur.
Umarım doğru yapmışımdır. (Benchmark çalıştırıp bittikten sonra Health kısmını ss aldım)
Bilgisi olan yardımcı olabilecek yok mu?

Kesinlikle meşgulsünüzdür, arada kaynamış ise kendimi hatırlatmak için yazıyorum, testleri yaptım ve attım ancak sanırım bilgisi olan yardımcı olabilecek kimse yok..

WD5002ABYS 500GB 16 MB cache HDD yeni kurduğum sistemde çok kötü çalışmakta, bunun nedeni kalitesiz mekanik diski midir yoksa farklı bir bileşen yada microsofttan indirmeyi unutup başka yerden edindiğim Windows 10 Pro mudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…