Hard diski alalı yaklaşık 6 ay oluyor, HD Tune ve HD Sentinel ile tarattığımda bir tane Bad sectör olduğu görülüyor. Bu kadar kısa bir sürede Bad sectör oluşması normal mi? Bir kere kasayı taşırken 10 CM'lik yükseklikten yere düştü ama çok sert değil acaba ondan mı kaynaklanıyordur, endişelenmemi gerektirecek bir durum mu bu garantiye mi göndermeliyim çoğalmadan?
İnternette biraz araştırma sonucu hdd regenarator programının düzelttiğini gördüm flasha yazıp tarattım bad sector buldu gerçi program full olmayınca düzeltmiyormuş düzeltemedim bende. Hd tune ile yeniden tarattığımda 1 tane kırmızı alan gözüküyor ama hdd sentinel 99 ken 100 oldu. Anlamadım şimdi hangi programa inanayım hocam
@ctkk Bad Sectör hatası fazla çıkan bir HDD'yi düzeltemezsin, o programlar sorunu düzeltmez. Senin HDD'de Bad Sectör çok ufak bir alan kullanımı etkilemez bu şekilde, Bad Sectör daha da yaygınlaşırsa işler değişir. Şuanlık sıkıntı etmene gerek yok.