WDS500G2x0C 900 TL'ye alınır mı?

Bütçe
900

kerem1238806

Megapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Toshiba 500 gb 16mb 5400rpm
Anakart
Asus Prime B450
Merhaba arkadaşlar. Konuyu açmadan önce iyice bir araştırma yaptım. Ancak kafamda hala bazı soru işaretleri var. SSD önerisine geçmeden önce SSD'ler hakkında birkaç soru sormak istiyorum.

Bilgisayarımda eski bir HDD takılı. SSD'yi önce alıp HDD'yi sonrasında değiştirmeye karar verdim. SSD'yi aldıktan sonra HDD'yi çıkarmadan direkt takarsam bir sorunla karşılaşır mıyım? Daha sonrasında format atıp Windows'u tabii ki SSD'ye kurup HDD'yi çıkartacağım.

Öneri kısmına gelirsek eğer öncelikle 500 GB arıyorum. Bunun dışında müzikle uğraşıyorum ve hem okuduğum hem yazdığım şeyler haftalık 100GB'yi geçebilir. Yani SSD'yi yorabilirim. Bunun için 300TBW yeterli olur mu?

Benim bulduğum ürün ise WD'nin 500 GB Black NVMe modeli ancak 2018 modeli. Yeni çıkan SN modelleriyle karıştırılmasın. Ürün kodu: WDS500G2x0C bakıp da yorumlarsanız çok memnun olurum.

Bu ürünü 2. el sitesinden sıfır olarak satıldığını ve kutusunun açılmadığını duydum. Biraz pazarlık yapıp 900 TL'ye anlaştım. Sizce uygun mu? Bu ürünü alınır mı? Yoksa yeni çıkan WD Blue modellerine mi yönelmeliyim? Kioxia arasında da gidip geliyorum. Cihazım ve işlerim için en doğru ürünü seçmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kioxia alabilirsiniz. Gayette işinizi görür. Ama SATA versiyonlarından uzak durun Kioxia'nın. NVMe SSD'leri gayet iyi. 1700-1600MB/s işinizi görecektir. Sıfır almak her zaman daha mantıklı.

Kioxia alabilirsiniz. Gayet de işinizi görür. Ama SATA versiyonlarından uzak durun Kioxia'nın. NVMe SSD'leri gayet iyi. 1700-1600MB/s işinizi görecektir. Sıfır almak her zaman daha mantıklı.

Hocam en başta Kioxia düşünmüştüm ancak yazıda dediğim WD ürünün yazma ve okuma hızı Kioxia'nın neredeyse iki katı. Ve WD daha güvenilir bir ürün diye düşünüyorum. Ayrıca satışı sıfır olduğunu ve kutusunun açılmamış olduğunu belirtiyor. Bu dediklerime rağmen Kioxia mı al diyorsunuz? (ömür de çok önemli). Yaptığım iş gereğiyle yoracağım bir SSD olabilir hocam.

Bence imkan varsa sıfır Crucial P5 500GB alın. Yoksa WD Black olana yönelin derim gerçekten sıfırsa.

Bence imkan varsa sıfır Crucial P5 500GB alın. Yoksa WD Black olana yönelin derim gerçekten sıfırsa.

Hocam imkanım olsa öyle yapacaktım. Crucial P5 için yapılan yorumlar geri dönüşler çok iyi. Ancak imkan olmadığı için WD de kalmak istiyorum. Sıfır olduğundan emin olup hatta alacağım kişinin yanında sağlık testi yapıp öyle alacağım ürünü. Sağ olun.

WDS500G2x0C'yi 850 TL'ye aldım. Depolama boyutu 500 GB olması tek sıkıntı. 300 TL daha katıp Kioxia da alabilirdim. SSD'nin yanına 500 GB SATA SSD daha düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…