Cevap için teşekkür ederim. Temel kavramlardan kastınız CS50 mi acaba? Yada örnek veriyorum HTML>CSS>Javascript şeklinde yazılım dünyasına bir adım atıp sonrasında karar vermek mi? Çünkü bu son yazdığım 2. seçeneği de hep düşünüyorum ama kısıtlı bir zamanım olduğu için eğer olurda mobil beni içine çeken şey olursa, zaman kaybetmiş olur muyum diye düşünüyorum.
Evet CS50 ya da onun muadili seyler. Algoritma, veri yapilari, networking, threading, I/O vs. ( Tabi onlardan once de matematik ve Ingilizce )
Bunlari bilmeden direkt konuya dalarsan anlamazsin, anladigini zannedersin en iyi ihtimalle.
Ornegin Android uygulamana background servis eklemek istiyorsun, actin dokumanini :
Ne yazdigini anlaman icin Ingilizce, onStart() , onStop() tarzi lifecycle call-backleri anlamak icin Event-driven programlama, Threading ve couroutine yapisini bilmen icin sync ve concurrency kavramlarini onceden biliyor olman lazim. Backgroun serviste daha tek satir kod bile yazmadin daha, orada da yazacaklarin icin muhtemelen networking ve I/O temellerin olmali.
Diyelim ki Google'in yazdigi dokumanlardan degil de Youtube'da cok meshur bir egitimci olan Muhittin Pektemel'in serisinden "ogrendin". O zaman da en fazla bir youtube yayincisinin bilgi seviyesinde olabilirsin, onun ekranda yazdigindan 1 gram fazlasini yazamazsin. ( Fazla daha cok kod degil, daha sofistike problemi cozebilen kod )
Yazilim gelistirmeye nasil adim attiginin aslinda uzun vadede hic onemi yok. Belli basli kirilma noktalari olur sana konseptleri ogreten ve gelecegini sekillendiren; bunlar da uzun ugraslar ve projelerde ogrenimlerinle kazanilir. Yoksa JS ile baslamissin, Perl ile adim atmissin cidden hic muhim degil.