Web development'tan game development'a geçiş

Gerçekten cevabınız için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız benim için çok değerli. Büyük firmalara baktığımda veya büyük çaplı oyunlara baktığımda genelde c ++ ağırlıklıymış gibi geldi bana. Dediğiniz gibi pc oyunlarına yönelmek benim de hayalimdi fakat dediklerinizden sonra mobil oyun sektörüne bir göz atacağım. Peki unity şu an ne kadar popüler? Piyasada saygı gören motor mu?

Piyasada saygıyı bırakın direkt tekel Mobil oyunların %99 u (tutmuş büyük oyunlar da buna dahil) Unity ile yapılıyor. Mobilde büyük firmalar kendi motoru olan firmalar bile Unity kullanıyor (örnek riot games - lol mobili Unity ile yaptı). Mobil için inanılmaz performanslı ve yüksek kalite işler çıkartabiliyor. Bu gücü de sadece mobil ile sınırlı değil. Süper realistlik bir şey yapmadığınız sürece fazlasıyla yeterli olacaktır. Ha süper realistikte gerçekten kötü ona hiçbir lafım yok. PC oyunlarının %90-95 i C++ ile kendi motorlarını ya da unreali kullanıyor evet. O konuda haklısınız PC de bağımsız oyunlar daha çok Unity kullanıyor ama siz de bağımsız bir geliştirici olarak başlayacağınızdan yine işinizi fazlasıyla görür. Bir motoru öğrendikten sonra diğerine geçmek de zor değil ben Unreal ile de bir proje yapmıştım. Hani oyun programlama mantığı bir yerde her motor için aynı. Onu sağlam öğrendikten sonra Unreal'a da geçiş yapabilirsiniz şimdi Unity yi seçtim hayatım boyunca bunu kullancam gibi bi durum yok tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…