Web programlama nasıl öğrenilmeli ?

onlygame

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar web programlama öğrenmeye çalışıyorum ama kafamı karıştıran bir yer var sadece html dili ile site yapılabilirmi ? yoksa html vs css'i eş zamanlı olarakmı öğrenmek gerekir.

Öncelikle HTML Dili ile başlamalısın daha sonra Css ve Java dillerine giriş yapa bilirsin Öncelikle Metin belgesinden başlar isen ileride Profesyonel programlar ile daha rahat çalışabilirsin.

Eskiden css yoktu ve html'de direk sitenin nasıl görüneceğini html elementlerinin özelliklerinde belirtiyorduk. Css ise sonradan kazanılmış ve web dünyasını baştan sona değiştirmiş bir dildir. Şuanda html iskelet olarak kullanılıyor ve neyin nerede olacağını veya ne olduğunu belirtmek için kullanılıyor. Css o html elementlerin boyutlarını, konumlarını, renklerini, efektlerini kısacası her türlü görünüm ile alakalı kısmı ve hatta bazı mantıksal işlemleri belirtiyor. Html aslında zor bir dil değil ama hata yapmakta bir okadar kolay. Html'de neyin nerede hangi elementleri kullanacağını anlayabilmen için önce boş temel bir html şablonu oluşturup css öğrenmeni tavsiye ederim. Şuanda forumlarda gördüğüm kadarı ile web ile ilgilenen baya genç arkadaşımız mevcut, dolayısıyla yaklaşık olarak 1 ay sonra bir eğitim ve web teknolojileri anlatan bir site yapmayı planlıyorum.

Tek cevap yeterli olacaktır arkadaşım "Proje yap". Sen bir projeye girdiğinde lazım olanları araştırmak zorunda kalacaksın ve dolayısıyla öğreneceksin :D Bir yerde css lazım olacak css ten birşeyler katacaksın vs. :)

Ayrıca konuyu hortlatmışız. bu arkadaş çoktan öğrenmiştir birşeyler. :(

Bu konuda benim eğitim kanalım var oradan yardım alabilirsin fakat ben sana durumu özetleyim. Web tasarım yaparken HTML5, CSS3, Jquery, Javascript ve veri tabanlarından yararlanılır. Bu kodlama yapılarını bilmen web tasarıma giriş için yeterli. Peki bunlar ne? Html ana kodlamamız diğer tasarıları çağırmamız ve içeriği eklerken kullanacağımız kodlama. Site asla html ile değil css ve jquery ile tasarlanmalıdır. CSS bizim sitemizin makyajı diyebiliriz tüm görselliği buradan sağlarız. Neyin ne boyutta ne şekilde ve nasıl görüneceği gibi. Jquery ve java script eklenti gibidir. Bunlar ile sitenize eklentiler ekleyebiliriz. Kısaca bu tanımlar yapılabilir. Fakat öğrenirken kesinlikle ve kesinlikle ezber yaptığın zaman unutur ve yapamazsın. Her zaman mantık ile hareket edilmelidir. Kodlamanın nasıl çalıştığının mantığı çözümlenmeli ve o şekilde tasarımlar yapılmalıdır. Her ne olursa olsun tekrar söyliyeceğim ezber değil mantık yapılmalı kodun algoritmasını anlamalısınız. Yanlış veya doğru sürekli proje yapın güzel veya kötü hiç fark etmez bu konuda benim imzada yer alan sitemden de yararlanabilirsiniz. Bende kişisel olarak size yardım etmekten zevk alırım bana imzamda yer alan bilgilerden de isterseniz ulaşabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı